Makelaar in Arnhem & Ede
Een makelaar bemiddelt bij de verkoop, aankoop of verhuur van woningen, bedrijfspanden, kantoren, winkelpanden en ander onroerend goed. Een makelaar treedt op als aankoopmakelaar wanneer u een huis wilt kopen en als verkoopmakelaar wanneer u uw huis wilt verkopen. BMV Makelaars heeft verschillende typen makelaars, zoals een: aan- en verkoopmakelaar, verhuurmakelaar en bedrijfsmakelaar.
Een makelaar inschakelen kost geld en daarom kiezen sommige mensen ervoor om op deze kosten te besparen en geen makelaar in te schakelen. Bij BMV Makelaars vinden wij dat het niet verstandig is om hierop te besparen. Een huis kopen of verkopen doet u namelijk niet dagelijks, wij wel. Met onze kennis en ervaring kunnen wij u begeleiden bij de aan- of verkoop van uw woning.
Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact op met ons makelaarskantoor!
De NVM -Nederlandse Vereniging voor Makelaars- is Nederlands grootste branchevereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. De NVM vormt een netwerk van makelaars die zekere kwaliteit garanderen. NVM-makelaars voldoen aan strenge opleidings- en kwaliteitseisen. BMV Makelaars is aangesloten bij de de NVM. Bent u op zoek naar een NVM makelaar in Arnhem? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Staat u op het punt om uw woning te verkopen of wilt u graag een woning kopen? Dat kan veel spanning met zich meebrengen. U doet dit immers niet dagelijks, onze makelaars wel. Een makelaar met kennis, ervaring en een goede opleiding is belangrijk om u tijdens het gehele proces zo goed mogelijk te ondersteunen. Wanneer u een NVM-makelaar van BMV Makelaars inschakelt bent u hiervan verzekerd.
- Een NVM-makelaar is aangesloten bij de grootste brancheorganisatie van Nederland. Een NVM-makelaar moet zich daarom houden aan de NVM-Erecode. Dit houdt in dat alle regels van de NVM in acht genomen moeten worden en dat de belangen van u als consument voorop worden gesteld. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt hier toezicht op.
- Een NVM-makelaar heeft uitstekende kennis van de (lokale) woningmarkt en beschikt over de gegevens om uw woning zo goed mogelijk op de markt te brengen.
- Funda en de NVM hebben een nauw samenwerkingsverband, omdat Funda door NVM-makelaars is opgericht. Funda is de grootste huizensite van Nederland. Het woningaanbod van een NVM-makelaar staat hoger in de zoekresultaten op Funda, dan makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten. Hierdoor komt uw woning op een uitstekende positie op Funda terecht.
- Met een NVM-makelaar bent u ervan verzekerd dat u een makelaar inschakelt met de juiste kennis en ervaring voor zowel het verkoop- als aankoopproces van een woning.
- De afdeling Consumentenvoorlichting is een belangrijk onderdeel van de NVM. Mocht er een geschil zijn met uw makelaar, dan kunt u terugvallen op deze afdeling.
- Een NVM-makelaar is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op de woningmarkt en de nieuwste wijzigingen in de regel- en wetgeving.
Bent u op zoek naar een NVM-makelaar in Arnhem? BMV Makelaars helpt u graag! Neem contact met ons op voor een afspraak met één van onze makelaars.
De courtage is een bedrag dat de makelaar in rekening brengt voor de verkoop of aankoop van een woning. De courtage wordt berekend als een percentage van de koopsom. De hoogte van de courtage voor de makelaar is niet standaard vastgesteld en is vrij overeen te komen tussen de makelaar en de verkoper. Afhankelijk van het werk van de makelaar is de courtage gemiddeld tussen de 1% en 1,5% van de koopsom van de woning inclusief BTW.
Bij de aankoop van een huis mag de koper zelf een notaris kiezen voor bijvoorbeeld een hypotheekakte en leveringsakte.De notariskosten zijn onderdeel van de ‘kosten koper’. Meer over de kosten koper? Klik hier. Dit is anders bij een nieuwbouwhuis, hier kiest de verkoper de notaris, omdat die de notariskosten betaald.
Huis verkopen in Arnhem & Ede
Uw huis verkopen is een grote stap in uw leven en doet u niet dagelijks. Wij wel. Een verkoopmakelaar kan tijdens het verkoopproces op alle vlakken ontzorgen. Het verkoopproces bestaat uit drie fases: de voorbereiding, de verkoopfase en de overdracht. De voorbereiding begint op het moment dat u beslist dat u uw huis wil verkopen. Wanneer u beslist om een makelaar in te schakelen kan u verschillende makelaars vergelijken. Klik hier om te bekijken hoe BMV Makelaars uw huis snel en succesvol kan verkopen in Arnhem.
U heeft besloten om uw huis te verkopen. Dat kan u natuurlijk zelf doen, maar wij raden aan om hiervoor een makelaar in te schakelen. BMV Makelaars is een makelaar in Arnhem die u kan helpen met de verkoop van uw huis. Wanneer u contact opneemt met ons makelaarskantoor, plannen wij een kennismaking met u in. Tijdens deze afsspraak komt onze makelaar thuis bij u langs om kennis te maken en uw wensen met betrekking tot de verkoop van uw woning in kaart te brengen. We bepalen dan samen de beste verkoopstrategie die past bij de huidige markt. Wij helpen u om uw woning goed op de markt te zetten en komen op voor uw belangen als verkoper.
Onze dienstverlening bestaat onder andere uit:
- De vraagprijs vaststellen;
- Verkoopstrategie voorleggen;
- Actief naar potentiële kopers zoeken;
- Het verzorgen van de bezichtigingen;
- De onderhandelingen met aankopende partij uitvoeren;
- Koopakte opstellen;
- Notariële zaken regelen.
Heeft u verkoopplannen en wilt u de mogelijkheden eens vrijblijvend met één van onze makelaars bespreken? Neem contact met ons op!
Dat kan zeker. Is dit verstandig? Bij BMV Makelaars vinden we van niet. Zelf uw huis verkopen heeft namelijk een aantal nadelen en risico’s. Om deze risico’s bij u weg te nemen, kan een makelaar goed van pas komen. Een makelaar verkoopt dagelijks huizen en draagt dus ook de kennis en ervaring met zich mee. Bij BMV Makelaars zorgen wij met onze persoonlijke aanpak, lokale marktkennis en onderscheidende marketing voor het maximale verkoopresultaat van uw woning.
Benieuwd naar onze werkwijze? Klik hier voor meer informatie.
Natuurlijk kost het verkopen van uw huis geld. De kosten waar u rekening mee moet houden, zijn: makelaarskosten, kosten voor het aanvragen van een energielabel, kosten voor het verkoopklaar maken van uw woning en de kosten voor het doorhalen van uw hypotheek.
Voordat u uw huis gaat verkopen is een gratis waardebepaling de perfecte eerste stap om te weten te komen wat uw woning zou kunnen opbrengen. Eén van onze ervaren NVM-makelaars komt bij u langs om samen te kijken naar de marktwaarde, de sterke en minder sterke punten van de woning. Bij BMV Makelaars stellen wij een realistische verkoopwaarde vast die gebaseerd is op de huidige markt en geven wij u een eerlijk advies omtrent de vraagprijs.
Een gratis waardebepaling door een van onze makelaars laten uitvoeren? Neem contact met ons op!
Een gratis waardebepaling van uw woning is een interessante optie als u overweegt om uw huis te verkopen. Misschien speelt u wel eens met de gedachte om uw woning te verkopen. Of staat wellicht uw droomhuis te koop en blijft dit maar door uw hoofd spoken. Start dan met een gratis waardebepaling door BMV Makelaars om de waarde van uw woning in kaart te brengen. Een gratis waardebepaling geeft u een indicatie voor welke prijs u uw woning te koop kan zetten. Een ervaren NVM-Makelaar/taxateur van BMV Makelaars komt bij u langs en bepaalt aan de hand van diverse factoren de waarde van uw woning.
Een waardebepaling is een door een NVM makelaar uitgevoerde berekening van de huidige verkoopwaarde van een woning. De waarde van een woning wordt gebaseerd verschillende factoren, zoals de staat van de woning, het woonoppervlakte, de straat en de wijk en er wordt gekeken naar prijsontwikkelingen op de (lokale) huizenmarkt. Wanneer u beslist om een gratis waardebepaling door BMV Makelaars uit te laten voeren, plannen wij een afspraak met u in. Dan komt onze makelaar bij u thuis voor een rondgang door uw woning. Na het bezoek van de makelaar ontvangt u zo snel mogelijk een terugkoppeling en de geschatte waarde van uw woning.
Interesse in een gratis waardebepaling? Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.
Tijdens de afspraak voor een gratis waardebepaling neemt de makelaar ongeveer een uur de tijd voor een rondgang door uw woning. De makelaar krijgt zo inzichten in uw woning en eventuele bijzonderheden.
Onze makelaar Erwin Broersma is gespecialiseerd op het gebied van exclusief wonen. Hij kent het topsegment binnen de regio Arnhem en heeft een uitgebreid pakket aan marketingtools om uw exclusieve woning onder aandacht van de juiste doelgroep te brengen. Bij BMV Makelaars vinden we dat een uniek huis een unieke aanpak verdient. Advies op transparante wijze in combinatie met oog voor detail en deskundigheid maakt dat u zich volledig kunt ontzorgen.
Benieuwd naar de werkwijze van onze makelaar voor exclusief wonen? Klik hier voor meer informatie of neem gerust contact op met ons makelaarskantoor.
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig uw huis is en wat u kunt doen om dit te verbeteren. Wanneer u uw huis gaat verkopen moet u een geldig geregistreerd energielabel hebben. Als u niet in het bezit bent van een energielabel, riskeert u een boete. Lees hier meer over de boete bij het ontbreken van een energielabel.
Wanneer uw woning geen geldig energielabel heeft, is het van belang om een energielabel aan te vragen. Ook is het mogelijk om uw bestaande energielabel te vernieuwen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u uw huis energiezuiniger of duurzamer gemaakt heeft. Het energielabel voor uw woning is 10 jaar geldig en is noodzakelijk wanneer u uw woning gaat verkopen.
Heeft u geen energielabel of wilt u deze vernieuwen dan kunt u via deze stappen een nieuw energielabel aanvragen:
- Begin met het zoeken van een energieadviseur woningbouw. Via woninglabel.nl, zoekeenenergieadviseur.nl of energie-labels.nl kunt u zelf een keuze maken. Verkoopt u uw woning via BMV Makelaars? Dan helpen wij u graag bij de bemiddeling voor een energielabel.
- Bevestig de offerte en maak een afspraak met uw energieadviseur;
- Tijdens de afspraak komt de energieadviseur langs voor een woningopname. Tip: zorg dat u zoveel mogelijk informatie van de woning beschikbaar heeft. Denk hierbij aan verschillende documentatie en facturen van verbetermaatregelen, bouwtekeningtekeningen etc.
- De energieadviseur berekent de energieprestatie en registreert deze. U ontvangt een PDF bestand met het energielabel. Dit energielabel is 10 jaar geldig.
Met een energielabel kunnen kopers (en huurders) in één oogopslag zien hoe energiezuinig de woning is. Voor kopers is het fijn om dit te weten, want een keuze voor een zuinige en duurzamere woning betekent een lagere energierekening. Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een woning is in vergelijking met soortgelijke woningen. Het energielabel is een document waarin kenmerken van de woning zijn beschreven. Hoe energiezuinig een woning is, wordt onder andere beoordeeld door kenmerken zoals: dubbel, triple of HR++ glas, de isolatie van een woning, zonnepanelen, energiezuinige verwarming etc.
Vraagt u zich af of u uw huis kan verkopen zonder energielabel? Het antwoord hierop is nee. Bij de verkoop, verhuur of oplevering van uw woning is een geldig energielabel verplicht. Is er geen geldig energielabel aanwezig? Dan kunt u een boete krijgen. Lees hier meer over de boete bij het ontbreken van een energielabel.
Als u een huis verkoopt met behulp van een verkoopmakelaar heeft u een opdracht gegeven aan een makelaarskantoor. Op het moment dat u deze opdracht intrekt om welke reden dan ook betaald u intrekkingskosten, het is een financiële compensatie voor het werk dat is gedaan.
Wanneer u een huis wilt verkopen met behulp van een makelaar betaald u opstartkosten. Een makelaar zorgt ervoor dat uw woning of ander soort pand in de belangstelling komt te staan doormiddel van bijvoorbeeld het plaatsen van foto’s op Funda en het plaatsen van het ‘Te koop’-bord op het erf.
Bij stille verkoop wordt er gekozen om een huis of ander pand niet aan het grote publiek te tonen. Men kan dan zelf kiezen op welke websites het pand staat. Hiervoor wordt gekozen vanwege privacy redenen of omdat er geen haast is bij de verkoop. Stille verkoop biedt de mogelijkheid aan om een specifieke doelgroep aan te spreken.
Ook BMV Makelaars kan u helpen bij de stille verkoop van uw woning. Maak kennis met één van onze makelaars om uw wensen te bespreken.
Huis kopen Arnhem & Ede
U staat op het punt om een huis te kopen, maar waar moet u beginnen?
Stap 1. Woonwensen & financiële mogelijkheden
De eerste stap in het proces om een huis te kopen begint bij een goede oriëntatie. Als eerste is het van belang om uw woonwensen op een rij te zetten en te bekijken wat u financiële mogelijkheden zijn.
Stap 2. Zoeken & bezichtigen
Wanneer u uw woonwensen in kaart heeft gebracht en weet wat u kunt lenen, kunt u gerichter op zoek gaan. Op Funda, de websites van de makelaars en de social mediakanalen staan de woningen die te koop zijn. Wanneer een woning aan uw woonwensen voldoet, kunt u een bezichtiging inplannen bij de verkopende makelaar.
Stap 3. Bieden & onderhandelen
Heeft u een woning bezichtigd en past de woning bij uw wensen en uw financiële mogelijkheden? Dan kunt u een bod uitbrengen. De verkopende makelaar stelt u altijd op de hoogte van het biedings- en onderhandelingsproces.
Stap 4. Koopcontract tekenen
Is uw bod geaccepteerd? Dan gaat u het (voorlopige) koopcontract ondertekenen. In dit koopcontract zijn alle afspraken vastgelegd. Wanneer er voorbehouden zijn, dienen deze opgenomen te worden in de ontbindende voorwaarden. De koop is definitief wanneer aan alle voorwaarden uit het koopcontract is voldaan. Wanneer u het koopcontract heeft getekend, heeft u een wettelijke bedenktijd van drie dagen. Tijdens deze bedenktijd kunt u als koper alsnog afzien van de koop van de woning.
Stap 5. Zaken regelen
Wanneer u het koopcontract heeft getekend, kunt u een aantal zaken in gang zetten, zoals het regelen van uw hypotheek en het zoeken van een notaris voor de overdracht. Voor het aanvragen van een hypotheek heeft u een taxatie nodig, dus het is belangrijk om uw huis dus te laten taxeren.
Stap 6. Hypotheekadvies
Een belangrijke stap in het koopproces, is het afsluiten van uw hypotheek. In een adviesgesprek met een hypotheekadviseur kijkt u samen naar uw situatie en krijgt u hulp bij het nemen van beslissingen over uw hypotheek.
Stap 7. Notaris
U heeft een notaris gekozen voor de overdracht en het is bijna zo ver: uw nieuwe huis! Uw gekozen notaris stelt de hypotheekakte en transportakte op.
Stap 8. Sleuteloverdracht
De dag dat de woning eindelijk van echt van u is, is aangebroken. Voordat u naar de notaris gaat voor de sleuteloverdracht, controleert u eerst samen met de makelaar of de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken. Daarna gaat u naar de notaris en zet u uw handtekening onder de documenten en bent u officieel de nieuwe eigenaar van het huis!
Checklist bezichtiging
Heeft u een bezichtiging voor een woning gepland? Bereid u met onze checklist voor! Zo weet u welke vragen u kunt stellen en waar u goed op moet letten!
Wanneer u een huis koopt krijgt u te maken met kosten koper. Maar wat de kosten koper precies? En wat houden deze kosten koper in? De kosten koper (k.k.) zijn de kosten u betaalt bij de aankoop van een woning. Deze kosten zijn niet inbegrepen bij de koopsom van uw woning. Onder de kosten koper vallen de overdrachtsbelasting en de notariskosten.
Overdrachtsbelasting
Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per woning. De overdrachtsbelasting is 2% van de koopsom. Wanneer u jonger bent dan 35 jaar en de aankoopprijs van uw woning maximaal € 400.000 is, kunt u eenmalig gebruik maken van een vrijstelling van de overdrachtsbelasting.
Notariskosten
Bij de levering van een huis bent u als koper verplicht om een notaris in te schakelen. De notaris schakelt u in om rechtsgeldige aktes te maken, zoals bijvoorbeeld een hypotheekakte. U mag zelf een notaris kiezen. De kosten kunnen verschillen, omdat iedere notaris eigen tarieven hanteert.
Naast de notariskosten en de overdrachtsbelasting, krijgt u bij de aankoop van een woning ook te maken met aanvullende kosten. Deze kosten zijn niet altijd van toepassing:
- Advies- en bemiddelingskosten voor een hypotheekadviseur;
- Aanvraagkosten voor Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Deze kosten bedragen in 2022 0,6% van het hypotheekbedrag;
- Kosten bankgarantie;
- Rente en kosten overbruggingskrediet;
- Taxatie;
- Makelaarskosten;
- Bouwtechnische keuring.
Als u een woning koopt, moet u een koopcontract ondertekenen. Na het tekenen van het koopcontract heeft u drie dagen bedenktijd. De bedenktijd gaat in op de dag nadat u het koopcontract heeft ontvangen. Tijdens deze bedenktijd kunt u als koper alsnog afzien van de koop van de woning. U hoeft hiervoor geen vergoeding te betalen.
Met de makelaar en verkoper kunt u een langere bedenktijd afspreken wanneer dit nodig is. Een kortere periode dan de wettelijke termijn van 3 dagen mag niet. De bedenktijd kan langer zijn als drie dragen wanneer deze dagen op een zaterdag, zondag of feestdag vallen. Eindigt de bedenktijd op een van deze dagen? Dan duurt de bedenktijd tot de eerstvolgende werkdag.
De overdrachtsbelasting is een onderdeel van de kosten koper. Wanneer u een woning koopt, betaalt u overdrachtsbelasting. Hoe hoog deze kosten zijn, verschilt per woning. De overdrachtsbelasting is 2% van de koopsom.
Soms betaalt u geen overdrachtsbelasting. Wanneer u jonger bent dan 35 jaar en de aankoopprijs van uw woning maximaal € 400.000 is, kunt u eenmalig gebruik maken van een vrijstelling van de overdrachtsbelasting. Is de woning wel duurder, dan betaalt u 2% overdrachtsbelasting.
Een bod uitbrengen op een huis dat helemaal aan uw woonwensen voldoet, is altijd spannend. Wanneer u geïnteresseerd bent in een woning en er veel belangstelling voor deze woning is, dan is de kans groot dat de verkopende makelaar een inschrijving regelt voor geïnteresseerden. Bij BMV Makelaars willen wij met een inschrijving alle gegadigden een gelijke kans geven de woning te bezichtigen en een voorstel uit te brengen. Dit houdt in dat u, eenmalig, een eindbod op de woning kunt doen. Na het sluiten van de termijn gaan wij in overleg met de verkoper. Zij kunnen vervolgens een keuze maken welke partij voor hen het meest aantrekkelijke voorstel heeft gedaan.
Wanneer u een bod uitbrengt, doet u dit altijd schriftelijk per e-mail. In deze e-mail zien wij graag de navolgende zaken vermeld:
- Koopsom k.k.;
- Datum aanvaarding;
- Financieringsvoorbehoud: ja (tot welke datum) / nee niet nodig;
- Bouwkundig onderzoek: ja / nee niet nodig;
- Roerende zaken;
- Eventuele andere voorbehouden, met daaraan een termijn verbonden.
In de huidige krappe woningmarkt is het steeds lastiger geworden om een huis te kopen. Om meer kans te maken om een woning te bemachtigen, kunt u bieden op een huis zonder voorbehoud van financiering. Maar wat is een voorbehoud van financiering precies? Als u gaat bieden op een huis zonder financieringsvoorbehoud, hoeft u het de woning niet te kopen als u de financiering tot een bepaald bedrag (meestal de gehele koopsom) niet rond krijgt binnen een bepaalde tijd. Gebruikelijk is dat een financieringsvoorbehoud na zes weken afloopt. Lukt het niet om uw financiering onder voorbehoud te regelen binnen deze gestelde tijd? Dan wordt de koop ontbonden, zonder dat u ervoor hoeft te betalen.
Het bieden onder voorbehoud van financiering kunt u dus eigenlijk zien als een soort vangnet wanneer u uw hypotheek niet rond krijgt.
Maar waarom zou u dan bieden zonder voorbehoud van financiering? Als u een bod doet zonder voorbehoud van financiering neemt u geen ontbindende voorwaarde op die zegt dat u de koop nog kunt ontbinden, omdat u de financiering van de woning niet rond krijgt. U geeft hiermee de verkoper zekerheid en snelheid. De verkoper hoeft namelijk geen zes weken te wachten tot u zekerheid heeft over uw hypotheek. Het huis van de verkoper is binnen enkele dagen écht verkocht, namelijk al direct na de wettelijke bedenktijd (drie dagen) die volgt op het tekenen van het (voorlopig) koopcontract. Zekerheid en snelheid is nou eenmaal wat de verkoper graag wenst met het verkopen van zijn of haar huis. Dit maakt een bod zonder voorbehoud van financiering aantrekkelijk voor de verkopende partij.
Het antwoord is nee. De Hoge Raad heeft namelijk in een vonnis besloten dat de vraagprijs een uitnodiging is tot het doen van een bod. Wanneer u bod de vraagprijs is, kan de verkoper alsnog beslissen of hij uw bod wel over niet accepteert of dat hij zijn makelaar een tegenbod laat doen.
Voor de verstrekking van nieuwe hypotheken worden strenge spelregels gehanteerd door banken. Deze spelregels zijn opgenomen in de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF) in combinatie met ministeriële regelingen. Maar wat mag u dan lenen volgens deze regels?
Naast de maximale hypotheek op basis van uw inkomen, bestaat er ook nog een berekening van uw maximale hypotheek op basis van de waarde van uw woning. De laagste van de twee geldt als uw maximale hypotheek.
Een VvE is een verenging van Eigenaars. Op het moment dat u een appartement koopt bent u automatisch lid van de Vereniging van Eigenaars (VvE). De VvE dient ervoor te zorgen dat het onderhuid van de gemeenschappelijke delen van het appartementengebouw in orde zijn, denk daarbij aan het dak of de gezamenlijke hal. Wanneer er een besluit genomen moet worden geld de meerderheid van de stemmen, hierbij dient de VvE natuurlijk rekening te houden met de belangen van iedere eigenaar. De VvE bepaalt de servicekosten.
Wanneer u een ander koophuis op het oog heeft en u zelf nog in een koopwoning woont zijn er twee opties om te verhuizen en te verkopen.
Eerst huis verkopen, dan kopen
Tijdsdruk
Als u eerst uw oude huis verkoopt, weet u precies wat het budget voor de volgende woning is. Een groot nadeel kan tijdsdruk zijn. Als de nieuwe bewoners van uw huis snel willen intrekken, kan er een tijdsdruk ontstaan. Het is dus belangrijk om goed met de kopers de communiceren en een geruime tijd in te plannen als u zelf nog naar een oplossing moet zoeken. Een oplossing is om tijdelijk te huren, wel moet er dan twee keer verhuisd worden.
Beperkte fiscale voordelen
Het meenemen van uw oude hypotheek inclusief fiscale voordelen is niet onbeperkt. Wanneer u bijvoorbeeld in 2022 een huis verkoopt, moet de passeerdatum van de nieuwe woning uiterlijk eind 2023 zijn.
Op het moment dat er meer tijd tussen zit, kunt u bijvoorbeeld niet uw aflosvrije hypotheek aanhouden. Dit betekent dat de hele hypotheek moet worden afgelost via een annuïteiten- of lineaire hypotheek. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de oude rente niet meer mee kan naar de nieuwe hypotheek.
Eerst huis kopen, dan verkopen
Flexibel
De volgorde van, eerst huis kopen en daarna verkopen is handig als u verwacht uw huidige woning snel te verkopen. Of als u genoeg geld hebt om voor een tijd de dubbele lasten te dragen.
Dubbele hypotheekaftrek
Daarnaast kunt u gebruik maken van dubbele hypotheekaftrek, u wordt dan geholpen door de Belastingdienst met de dubbele woonlasten.
Verhuren van leegstaand huis
Wanneer u een leegstaande woning wilt verhuren, kan de hypotheekrente van de woning in kwestie er niet meer afgetrokken van worden. Bovendien heeft u toestemming van de bank nodig om uw woning te verhuren.
Voor persoonlijke hulp kunt u ons benaderen via de contact pagina.
Een huis kopen
Een aankoopmakelaar helpt u bij het vinden en kopen van een huis. Een huis kopen is een van de grootste aankopen in uw leven. Om u te ondersteunen bij het gehele aankoopproces van een woning kunt u een aankoopmakelaar inschakelen. Vanaf het zoeken naar een woning tot aan de sleuteloverdracht kan een aankoopmakelaar van BMV Makelaars u persoonlijk begeleiden. Een aankoopmakelaar van BMV Makelaars zorgt voor de volledige ontzorging rondom de aankoop van uw droomhuis.
Benieuwd naar onze aanpak? Klik hier voor meer informatie!
Aankoopmakelaars zijn vaak als eerste op de hoogte van het volledige woningaanbod en huizen die op de markt komen. Zo weet u als eerste wanneer een passende woning te koop staat en kan u uw ideale huis vinden, nog voordat deze op Funda staat. Daarnaast heeft u met een aankoopmakelaar een onafhankelijke expert aan uw zijde. U kunt hiermee profiteren van alle kennis en expertise. Tijdens het gehele aankoopproces ontvangt u een onafhankelijk en eerlijk advies over de woning. Bij BMV Makelaars adviseert een aankoopmakelaar u van A tot Z bij de aankoop uw nieuwe woning.
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met ons makelaarskantoor!
Met een aankoopmakelaar zit u als koper dicht bij het vuur. Een aankoopmakelaar kan u van A tot Z helpen bij het kopen van een woning. Vanaf het zoeken naar een woning tot aan de sleuteloverdracht staat een aankoopmakelaar aan uw zijde. Hiermee heeft u een onafhankelijke expert die een objectieve mening over een woning kan geven. Een aankoopmakelaar is namelijk niet emotioneel betrokken bij het koopproces en kan u daarom voorzien van een reëel woonadvies. Naast dat u kan profiteren van de kennis en ervaring van een aankoopmakelaar, wordt er ook veel werk voor u uit handen genomen. Een aankoopmakelaar kan u tijdens het aankoopproces enorm veel tijd, energie en geregel besparen. Klik hier om te lezen wat een aankoopmakelaar van BMV Makelaars voor u kan betekenen.
Dat kan zeker. Echter is het kopen van een huis een van de grootste aankopen in uw leven. Waar moet u op letten bij het kopen van een huis? Hoe moet u onderhandelen? Wat moet u bieden? Allemaal vragen die kunnen opspelen. Het kopen van een woning vereist deskundigheid, ervaring, een realistische blik en onafhankelijk advies. Om u hierbij te ondersteunen kunt u kiezen voor een aankoopmakelaar van BMV Makelaars. Een huis kopen doet u misschien maar één keer in uw leven, onze makelaars doen dit dagelijks.
Benieuwd naar de aanpak van onze aankoopmakelaars? Lees er hier alles over!
Een aankoopmakelaar helpt u bij het vinden en kopen van een huis. Een aankoopmakelaar van BMV Makelaars helpt u graag bij het vinden van uw droomhuis voor de perfecte prijs.
Onze dienstverlening bestaat onder andere uit:
- Uw woonwensen in kaart brengen;
- Het zoeken naar een geschikte woning in het volledige aanbod;
- Het geven van realistisch woonadvies;
- Het inplannen & de begeleiding van de bezichtigingen;
- Onderzoek & advisering over de prijsstelling, reële aankoopwaarde en andere juridische en financiële aspecten van de woning;
- U ontzorgen tijdens het onderhandelingsproces;
- Controle op de kleine lettertjes in de koopakte;
- Hulp bij de overdracht van de woning;
- Advies na de aankoop van uw woning.
Een aankoopmakelaar kan in verschillende situaties erg handig zijn: heeft u bijvoorbeeld te weinig tijd om zelf op huizenjacht te gaan, vist u elke keer achter het net bij de zoektocht naar een nieuwe woning of weet u niet waar u op moet letten bij de bezichtiging van een woning? Een aankoopmakelaar van BMV Makelaars kan u helpen bij het volledige aankoopproces. Zo neemt een aankoopmakelaar veel zorg uit handen en helpen zij u graag met het vinden van uw droomhuis.
Huis taxeren
Een taxatie van uw woning kunt u om verschillende redenen laten uitvoeren. Bij de koop van een woning, een verbouwing of bij het oversluiten van uw hypotheek heeft u een taxatierapport nodig. Door een taxatie kent u de waarde van uw (toekomstige) woning én alle bijzonderheden. Uw huis in Arnhem, Ede of omstreken laten taxeren? BMV Makelaars is uw makelaar in Arnhem en Ede, ook op het gebied van taxaties!
De meest voorkomende reden om uw te laten taxeren, is voor het aanvragen, verhogen of oversluiten van uw hypotheek. Een taxatierapport is een uitgebreid rapport waarin de actuele waarde van de woning, omgevingsfactoren en de belangrijkste eigenschappen staan vermeld. Een taxatierapport is een officieel document dat door de bank, de Belastingdienst en verzekeraars wordt geaccepteerd. Bij een taxatierapport is het van belang dat het goedgekeurd wordt door een onafhankelijk instituut, zoals NWWI, iValidatie of Taxateurs Unie of Taxatie Validatie Instituut (TVI).
Uw huis laten taxeren? Neem contact met ons op!
Wanneer u een nieuwe woning koopt en daarbij een nieuwe hypotheek afsluit heeft u een taxatierapport nodig. Het kan ook zijn dat u bij het oversluiten of verhogen van uw hypotheek een taxatierapport nodig heeft. Met een taxatierapport is de bank zeker dat uw woning de waarde dekt van de hypotheek die wordt verstrekt.
Heeft u een taxatierapport nodig? Neem contact op met ons makelaarskantoor en wij helpen u graag!
Niet elke makelaar mag taxeren, omdat hiervoor een aantal extra examens moeten worden afgelegd. Bij BMV Makelaars hebben wij verschillende makelaars die uw huis in Arnhem mogen taxeren en bezitten over de juiste papieren. Laat BMV Makelaars u helpen bij de taxatie van uw woning.
Bij een taxatie van uw huis wordt de actuele waarde van de woning, de omgevingsfactoren en de belangrijkste eigenschappen in kaart gebracht. Door een taxatie heeft u inzicht in wat de marktwaarde van uw woning is.
Vraag nu een taxatie voor uw woning in Arnhem, Ede of omgeving aan! Klik hier.
Als u overweegt om uw huis te verkopen of uw droomhuis op het oog hebt en wilt weten wat uw bestedingsruimte is, dan is een gratis waardebepaling geschikt. Een gratis waardebepaling van uw woning is de perfecte eerste stap om te weten te komen wat uw woning zou kunnen opbrengen. Zo krijgt u een gratis en vrijblijvend advies over de waarde van uw woning en de verkoopmogelijkheden. Heeft u recent geleden een nieuwe woning gekocht en wilt u een hypotheek afsluiten? Dan heeft u een taxatie nodig.
Beide geven u een indicatie van de waarde van uw woning, maar er is wel een degelijk verschil. Een waardebepaling kan niet gebruikt worden voor het verkrijgen van een hypotheek, een taxatierapport wel. Én een waardebepaling is gratis, een taxatierapport niet.
Een taxatierapport is in de meeste gevallen verplicht wanneer u een huis gaat kopen. Voor uw hypotheekaanvraag bij de aankoop van een woning heeft u een gevalideerde taxatie nodig. De bank of geldverstrekker heeft inzicht nodig in de waarde van uw woning om zo de lening te kunnen inschatten. Heeft u een huis gekocht in Arnhem, Ede of omgeving en bent u op zoek naar een taxateur om uw woning te taxeren? Neem contact op met ons makelaarskantoor!
De kosten voor een taxatie van uw woning is afhankelijk van het type woning, de locatie en de omvang van de woning. Op basis van deze factoren zal de taxateur een passende offerte voor u opstellen.
Heeft u vragen over de kosten van een taxatie van uw woning in Arnhem, Ede of omgeving? Neem contact op met ons makelaarskantoor! BMV Makelaars is uw makelaar in Arnhem en Ede, ook op het gebied van taxaties!
Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs. Het NWWI ziet er hierdoor op toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. BMV Makelaars taxeert uw woning volgens de richtlijsten van het NWWI. Voor u als consument is het hierdoor inzichtelijk in de wijze waarop de getaxeerde waarde van uw woning tot stand is gekomen.
Met een NWWI-taxatie heeft u gegarandeerd een heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxatie. Uw huis in Arnhem laten taxeren door BMV Makelaars? Vraag nu een taxatie voor uw woning aan!
Nieuwbouw in Arnhem
Wie een bestaande woning koopt moet rekening houden met ‘kosten koper’ (achter de koopsom aangeduid met k.k.). Deze kosten bedragen ongeveer 6 procent van de aankoopprijs en bestaan kort gezegd uit overdrachtsbelasting, verwervingskosten en financieringskosten. Deze kosten zijn voor de rekening van de koper. Nieuwbouwwoningen beschikken over een ‘Vrij Op Naam’ (V.O.N.) prijs. Deze letters staan dan vaak achter de koopsom. Dit betekent dat de kosten voor de verwerving bij de kosten van de verkoper komen. V.O.N. betekent in principe dat de verkoper de kosten die betrekking hebben op de verwerving van de woning (eigendomsoverdracht) voor zijn rekening neemt.
Ook is er bij nieuwbouwwoningen géén overdrachtsbelasting (2 procent) verschuldigd. Je bent bij een V.O.N.-prijs als koper dus gunstiger uit. Houd er wel rekening mee dat niet alle kosten vervallen. Ook bij de koop van een nieuwbouwwoning V.O.N. moet u met een aantal kosten rekening houden.
Bij een nieuwbouwwoning komt vaak nog het meerwerk kijken. Meer- en minderwerk is eigenlijk alles wat u anders wilt dan zoals het op de bouwtekeningen staat aangegeven. Denk aan andere plaatsing van leidingen, andere keuken, badkamer en vloer. Deze kosten kunnen aardig oplopen en dient u vooraf goed te inventariseren. Een bouwbedrijf biedt haar kopers vele keuzemogelijkheden aan om de woning helemaal naar eigen wens te maken. Deze keuzemogelijkheden staan beschreven in de koperskeuzelijst en bestaat meestal uit 3 delen:
- ruwbouwlijst: bijv. woningverlenging, garage etc.
- afbouwlijst: bijv. wandcontactdozen, loze leidingen etc.
- showroom: bijv. keuken, sanitair en tegelwerk
Indien u tot koop bent overgegaan van een nieuwbouwwoning en de aannemer aangeeft de bouw in te plannen, worden de keuzes vastgelegd bij de aannemer tijdens een gesprek met de kopersbegeleider. Dit zogenaamde meerwerk is weer mee te financieren in de hypotheek.
Wie een nieuwbouwwoning koopt, kan te maken krijgen met de bouw- en grondrentekosten. Vaak leidt dit tot veel spraakverwarring. Er zijn 3 soorten bouwrentes te onderscheiden:
- Grondrente
- Rente tijdens de bouw
- En uitstelrente
Grondrente
Grondrente heeft betrekking op de rente die u betaalt over de periode voor het sluiten van de koopovereenkomst, wanneer de projectontwikkelaar al kosten heeft gemaakt voor de grond en de bouw. Zolang de grond nog niet is geleverd, kan de aannemer deze rente in rekening brengen. De aannemer heeft immers de kosten van de grond en eventuele reeds gemaakte bouwkosten (termijnen) voorgeschoten gedurende de voorliggende termijn. Die rente ligt vaak hoger dan de hypotheekrente.
Rente tijdens de bouw
Rente tijdens de bouw betreft rente over de aanneemsom. Als de aannemer is gestart met de bouw, voordat u de koopovereenkomst heeft getekend betaalt u rente over de vervallen termijnen. Indien de bouw nog niet begonnen is op het moment dat de koopovereenkomst is gesloten, betaalt u deze rente niet.
Uitstelrente
Uitstelrente heeft betrekking op de periode tussen het sluiten van de koopovereenkomst en het moment dat je daadwerkelijk eigenaar wordt van de woning (tijdens de oplevering van de woning). Het gaat hierbij om rente die u betaalt over de hypotheek, terwijl het huis nog gebouwd wordt.
Is de rente aftrekbaar van de belastingen?
De bouw- en grondrente is tót het moment van het tekenen van de koopovereenkomst (dus niet de feitelijke levering) niet aftrekbaar en behoort tot de koopsom! Wel is de rente aftrekbaar als deze betrekking heeft op de periode tussen het tekenen van de koopovereenkomst en de feitelijke levering van de grond en eventueel eerste bouwtermijnen. Vaak gaat op dat moment ook de hypotheek in. De rentebetaling aan de aannemer komt nu in principe te vervallen, omdat u nu in termijnen gaat betalen. Maar daarvoor in de plaats gaat u rente aan de hypotheekverstrekker betalen.
Bij nieuwbouw is het gebruikelijk dat bij het passeren van de hypotheekakte (als u het geld ontvangt) de grond direct wordt afgerekend en eventueel reeds vervallen termijnen (als er al gebouwd wordt). Het restant bedrag is nog voor de komende bouwtermijnen en het eventuele renteverlies tijdens de bouw (de dubbele last). Dit geld wordt veelal in een depot gestort. Vanuit dit depot worden de resterende bouwtermijnen en verschuldigde rente over de gehele lening voldaan. Over het bouwdepot ontvangt u rente.
Het depot is in principe een schuld in belasting box 3, maar de betaalde en ontvangen rente mag gedurende twee jaar na ondertekening van de koop- of aanneemovereenkomst als volgt worden behandeld: u trekt de ontvangen rente op het depot af van de door u betaalde rente. Het restant aan rente mag u in box 1 aftrekken. Zo kunt u dus geen ‘winst’ maken. Na deze twee jaar wordt het een schuld in box 3. Over het extra stuk meegefinancierde lening (naast de bouwtermijnen) betaalt u aan de hypotheekverstrekker een stuk extra rente, die niet fiscaal aftrekbaar is. De (meegefinancierde) rente zelf is wel in aftrek te nemen.
Bij een nieuwbouwproject kunt u een optie nemen op het bouwnummer van uw voorkeur. Deze optie is een reservering voor een bepaalde periode (1 tot 2 weken) en geeft aan dat u de enige bent die over die woning in gesprek is. Een optie is geheel vrijblijvend. U hoeft geen contracten te ondertekenen om een optie te plaatsen. Als u een optie heeft op een bouwnummer dan plannen wij een informatiegesprek in. De optie blijft geldig tot dit gesprek. Na het gesprek vragen wij binnen 2 weken te beslissen of u over wilt gaan tot koop of de optie wilt annuleren. Tijdens de optieperiode zorgen we ervoor dat u alle informatie compleet krijgt om een beslissing te kunnen nemen.
Om een beslissing te nemen is het belangrijk om de volgende zaken uit te zoeken:
- de financiering van een (nieuwbouwbouw)woning
- de verkoop van de eventuele eigen woning (waardebepaling)
- de mogelijkheden van woningaanpassing (meerwerk)
De akten waarin de overeenkomst tussen koper en verkoper wordt vastgelegd heet koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst. Met het aangaan van de overeenkomst verplicht koper zich tot het betalen van de koopsom, verkoper verplicht zich tot het leveren van de grond en het bouwen van de woning daarop. De koopovereenkomst gaat u aan met de grondeigenaar. De aannemingsovereenkomst gaat u aan met de aannemer. Dit is een overeenkomst waarbij de aannemer zich verplicht om het bouwwerk tot stand te brengen, hij neemt zo verantwoordelijkheid op zich voor het eindresultaat. Soms is dit één overeenkomst (de grondeigenaar is ook de bouwer) of zijn het twee overeenkomsten; de grondeigenaar en de aannemer zijn twee verschillende partijen.
De kosten die betrekking hebben op de financiering (afsluitprovisie, hypotheekaktekosten en eventueel taxatiekosten) dient u als koper wel altijd zelf te voldoen en valt dus niet ‘binnen’ de v.o.n. prijs. Dit zijn eigenlijk een soort ‘kosten koper’. Daarnaast dient u goed te kijken wat er wel en niet in de prijs zit. Of er bijvoorbeeld een keuken bij hoort of dat de woning zonder keuken wordt opgeleverd.
Naast de wettelijke bedenktijd van één week zit in de koop- en aannemingsovereenkomst een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als u onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kunt u binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. U kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers. Indien de koop definitief is en de afwijzing voor de hypotheek valt buiten de 2 maanden voor het ontbinden van het contract, moet u als koper een boete van 10% van de koopsom betalen. Let op: in veel gevallen kan er uitstel worden aangevraagd bij de contractpartijen.
Bij veel nieuwbouwprojecten hangt de daadwerkelijke start bouw af van een aantal factoren. Zo dient de omgevingsvergunning onherroepelijk te zijn en er dient vaak een bepaald percentage van de woningen verkocht te zijn. Bijvoorbeeld als 70% van de woningen is verkocht wordt er gestart. Vaak weten we dus niet precies wanneer de bouw start. Soms kunnen we een schatting geven op basis van de belangstelling voor het project. Maar dit blijft altijd een prognose. Wanneer de woning wordt opgeleverd hangt natuurlijk samen met de start van de bouw.
Zodra de aannemer aangeeft dat de bouw gaat starten en u de financiering rond hebt met de bank, kunt u een afspraak met de notaris maken om de grond te laten passeren. Zodra de hypotheekakte is gepasseerd bij de overdracht moet u aan de bank - in principe al tijdens de bouw - het volledige bedrag aan rente over het geleende bedrag gaan betalen. Hier kan echter door de bank een rentebedrag van worden afgetrokken wat de bank weer aan u betaalt, omdat een deel van het hypotheekbedrag bij de bank in depot blijft staan. U betaalt op deze manier uitsluitend rente over het opgenomen geld. Een nieuwbouwhuis koopt u vaak vanuit de brochure. De bouw moet nog beginnen en neemt waarschijnlijk ongeveer een jaar in beslag. Als u het aankoopbedrag vooraf in één keer zou betalen, dan betaalt u veel geld voor een huis waar je misschien pas een jaar later woont.
De betaling verloopt daarom meestal in fases. Eerst koopt u de grond, en vervolgens betaalt u een bedrag telkens als de aannemer een bepaalde bouwfase afrondt. Om die betalingen te kunnen doen, stort de bank het hele aankoopbedrag in een zogeheten bouwdepot. U betaalt hypotheekrente over het hele bedrag. Over het deel dat u nog niet uitgegeven hebt, ontvangt u rente. Deze rente heet depotrente. Idealiter is de depotrente net zo hoog als de hypotheekrente. In dat geval betaalt u dus alleen rente over het geld dat u al heeft betaald aan de aannemer. De hypotheekrente is aftrekbaar voor uw inkomstenbelasting.
Wenst u geen dubbele woonlasten tijdens de bouw van uw nieuwbouwwoning? Dan kunt u soms kiezen om de rente over je bouwhypotheek meteen mee te laten financieren in uw hypotheek. Dat heet een bouwrentedepot. Kiest u hiervoor, dan is de rente niet meer aftrekbaar voor de belasting. De meest optimale financiering hangt af van uw persoonlijke omstandigheden (o.a.: eigen woning/huursituatie, restschuld, eigen geld, ouders financieren mee etc.).
Daarom adviseren wij u om geheel vrijblijvend de financiële gevolgen en de haalbaarheid van de koop in kaart brengen. Wij helpen u hier graag! Wij werken samen met financieel adviseurs die gespecialiseerd zijn in nieuwbouw en op de hoogte zijn van de verschillende nieuwbouwprojecten. Ook kennen zij de extra mogelijkheden voor duurzame woningen, en hebben zij ruime kennis voor financieren van eigen ondernemers.
Als u een bestaande woning koopt moet u de koopsom daarvan in één keer betalen op het moment van de overdracht bij de notaris. Bij nieuwbouw werkt dat anders: hier betaalt u in termijnen. De koopsom bestaat dan ook uit 2 delen; de grondkosten en de aanneemsom. De grondkosten betaalt u in één keer bij de notaris als er met de bouw wordt gestart. Vervolgens gaat u het resterende gedeelte betalen; de aanneemsom. Deze betaalt u vaak in een aantal termijnen. Elke keer als de aannemer een bouwfase afrondt krijgt u een rekening van de desbetreffende termijn. Die rekening betaalt u dan uit een bouwdepot. Koopt u de woning als de bouw al wat verder gevorderd is? Dan betaalt u ineens een groter bedrag en minder termijnen.
Een aantal weken voor de daadwerkelijke oplevering van uw nieuwbouwwoning, vindt er een vooroplevering plaats. U heeft dan de mogelijkheid de woning te bekijken en opmerkingen door te geven aan de aannemer. Als er gebreken worden geconstateerd kunnen deze worden verholpen voor de daadwerkelijke oplevering. De aannemer maakt een proces-verbaal van de oplevering op, waarbij hij alle gebreken die zich voordoen tijdens de oplevering noteert. Hij heeft hierbij wel de mogelijkheid om een voorbehoud te maken bij punten die naar zijn mening ten onrechte zijn vermeld. De aannemer dient de gebreken binnen een termijn van drie maanden te herstellen. Het proces-verbaal dient door beide partijen ondertekend te worden. De gebreken die tijdens de opname van de woning zichtbaar waren en niet op het proces-verbaal staan vermeld, hoeft de aannemer niet te herstellen. Komt de aannemer zijn verplichtingen niet na dan kunt u binnen drie maanden na oplevering een bankgarantie inroepen middels de zogenaamde 5% - regeling. Deze regeling houdt in dat u de laatste 5% van de aanneemsom niet direct bij oplevering hoeft te betalen aan de aannemer als er nog gebreken zijn die door de aannemer hersteld moeten worden. U kunt deze 5% in depot bij een notaris laten staan, in elk geval tot drie maanden na de oplevering. Daarmee heeft u een extra zekerheid dat de aannemer bepaalde gebreken nog zal herstellen. Vaak wordt dit geregeld middels een bankgarantie van de aannemer.
Na deze 3 maanden komt het bedrag automatisch vrij en zal de notaris het bedrag doorstorten aan de aannemer. Zijn de gebreken nog niet hersteld en wenst u toch dat er een bedrag in depot blijft staan? Dan zult u voor de 3 maanden voorbij zijn een brief aan de notaris moeten sturen met het verzoek een zeker bedrag in depot te houden. Dit bedrag moet in redelijkheid tegenover de te verhelpen gebreken moeten staan.
Sinds 1 januari 2015 is het energielabel voor vrijwel alle woningen verplicht. Bij veel woningzoekers die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning speelt de volgende vraag op: geldt dit ook voor nieuwbouw? Ja, dit geldt ook voor nieuwbouwwoningen. Met een energielabel wil de overheid eigenaren informeren over de energiezuinigheid van een woning. Daarnaast wil de overheid met het verplichte energielabel woningeigenaren stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.
De verkoper is verantwoordelijk voor het aanvragen van een energielabel voor de nieuwbouwwoning. In veel gevallen is de verkoper een makelaar, aannemer of projectontwikkelaar. Dit betekent dat u er zelf dus niet aan hoeft te denken. De verkoper vraagt online een energielabel aan voor uw nieuwbouwwoning.
Lees in dit blog alles over het energielabel voor een nieuwbouwwoning.
Woning huren in Arnhem
Ons actuele huuraanbod kunt u op onze website vinden. Wanneer u een passende woning ziet, kunt u via de groene knop ‘maak een afspraak’ uw contactgegevens achterlaten. Binnen 1 tot 2 werkdagen wordt uw aanvraag in behandeling genomen en zullen wij het verdere proces toelichten. Dit kan per woning verschillen.
Nee. Helaas bieden wij geen zoekservice aan. Wij adviseren u om onze website nauwlettend in de gaten te houden. Het nieuwste huuraanbod in regio Arnhem presenteren wij hier. Klik hier om het actuele huuraanbod te bekijken.
Ons aanbod kunt u via deze link vinden. Via de woningadvertentie kunt u voor die betreffende woning, informatie opvragen door op de groene knop 'Maak een afspraak' te klikken. U ontvangt binnen 1-2 werkdagen alle benodigde informatie, inclusief het inschrijfformulier voor de woning. Dit inschrijfformulier kunt u volledig ingevuld en voorzien van alle gevraagde documenten, naar ons terugsturen per mail.
Elke eigenaar heeft zijn eigen voorwaarden. Via deze link kunt u ons standaard inschrijfformulier vinden, inclusief checklist met de meeste gevraagde documenten. Let op: per woning kunnen verschillende documenten worden gevraagd.
Een inschrijving voor een huurwoning bestaat uit het inschrijfformulier inclusief alle gevraagde documenten. Wij zullen uw inschrijving zo snel mogelijk in behandeling nemen. Binnen uiterlijk 5 werkdagen ontvangt u een reactie van ons.
Een werkgeversverklaring is een document waarin uw werkgever de huidige situatie van uw dienstverband en inkomen bevestigd. Deze werkgeversverklaring kunt u opvragen bij uw werkgever. Het is verstandig deze werkgeversverklaring tijdig aan te vragen, zodat u hier later niet op hoeft te wachten en u sneller/gemakkelijker een inschrijving voor een huurwoning kunt voltooien.
Let op: een werkgeversverklaring mag vaak niet ouder zijn dan twee maanden.
Een verhuurdersverklaring is enkel van toepassing indien uw huidige woning een huurwoning betreft. In deze verhuurdersverklaring beoordeelt uw huidige verhuurder uw betaalverleden en huurgedrag. Deze verhuurdersverklaring kunt u opvragen bij uw huidige verhuurder of beheerder. Het is verstandig deze verhuurdersverklaring tijdig aan te vragen, zodat u hier later niet op hoeft te wachten.
Let op: een verhuurdersverklaring mag vaak niet ouder zijn dan twee maanden.
Dit is een document waarin uw woonhistorie staat aangegeven. Dit document u kunt opvragen bij uw huidige gemeente. Let op dat u voor uw inschrijving voor een huurwoning een BRP met woonhistorie opvraagt.
Dit hangt af van meerdere factoren. Elke eigenaar heeft zijn eigen huurvoorwaarden. Merendeel van deze voorwaarden kunt u bij de omschrijving van de woning vinden. Wanneer u een bezichtigingsverzoek indient, zullen wij u binnen 1 tot 2 werkdagen uitgebreid informeren over de woningspecifieke huurvoorwaarden.
Voor verschillende huurwoningen gelden verschillende inkomenseisen, deze staan altijd in onze omschrijvingen van de woningen benoemd. Doorgaans telt het hoogste inkomen volledig mee en telt het tweede inkomen voor 50% mee. Dit kan echter per woning verschillen. Lees daarom altijd goed de omschrijving van de woning voordat u een reactie plaatst.
Wij werken voor verschillende eigenaren, die elk hun eigen inkomenseisen hanteren. In grote lijnen geldt dat er wordt gekeken naar uw vaste bruto maandinkomen inclusief een eventuele 13e maand. Vakantiegeld wordt doorgaans niet meegeteld. Naast het vaste bruto maandinkomen wordt vaak een deel van de variabele inkomensbestanddelen meegenomen. Denk hierbij aan overwerk, onregelmatigheidstoeslag en bonussen.
Per woningeigenaar worden verschillende documenten opgevraagd bij eigen ondernemers. Eigen ondernemers dienen ten allen tijde de jaarcijfers van twee volledige boekjaren te overleggen. Daarnaast wordt vaak gevraagd naar de meest recente aangifte inkomstenbelasting en een recent uittreksel KVK.
Het huren van een woning via ons is kosteloos.
De woningen van BMV Makelaars bevinden zich voornamelijk in het midden en hoge segment. Helaas kunnen wij daardoor zelden een woning aanbieden aan woningdelers. Mocht dit wel mogelijk zijn, dan zal dit altijd in de omschrijving van de woning op de website vermeld worden.
De woningen van BMV Makelaars bevinden zich voornamelijk in het midden en hoge segment. Helaas kunnen wij daardoor zelden een woning aanbieden aan studenten. Mocht dit wel mogelijk zijn, dan zal dit altijd in de omschrijving van de woning te vinden zijn.
Helaas bieden wij geen woningen aan waarbij huursubsidie mogelijk is.
De kosten voor leveringen en diensten die bovenop de kale huur in rekening worden gebracht, noemen we servicekosten. De kosten zijn bijvoorbeeld voor schoon aak, tuinonderhoud, stoffering en meubilering. De kosten voor verbruik van water, gas, elektriciteit en stookkosten (als de huurder geen eigen meter heeft) vallen ook onder de servicekosten.
Kosten voor nutsvoorzieningen zijn in dit verband kosten voor gas, elektriciteit en water waarvoor de huurder wél een eigen meter heeft.
Indien er in het huurcontract geen onderscheid wordt gemaakte tussen de huurprijs, de servicekosten en nutsvoorzieningen wordt er gesproken van een all-in prijs.
Jaarlijks overzicht
Als huurder hoor je elk jaar een overzicht van de servicekosten te ontvangen. Ook de kosten voor nutsvoorzieningen wanneer de huurder geen eigen meter heeft.
Energie en water
Kosten voor verbruik van water, gas, elektriciteit of andere energie, inclusief stookkosten zonder eigen meter.
Huismeester
Kosten van de huismeester zoals salaris, huisvesting en materialen. Het gaat hier om schoonmaak, onderhoud en kleine reparaties.
Administratie
Administratiekosten van overeengekomen levering en diensten. Over het algemeen is dit maximaal 5% van de totale servicekosten.
Meubels/stoffering
Een vergoeding voor het gebruik van meubels en stoffering.
Overige
Alle kosten van schoonmaak- en herstelwerkzaamheden die voor rekening van de huurder zijn. Kosten voor gezamenlijke ruimtes: kosten voor water, verlichting, verwarming. Ook inventaris voor ruimtes als gangen, trappen, lift, berging/fietsenstalling, hobbykamer en binnentuin.
De volgende kosten vallen onder nutsvoorzieningen:
Energie en water
Kosten voor verbruik van water, gas, elektriciteit of andere energie inclusief stookkosten met eigen meter. U betaald bij individuele meters/gebruik de gemaakte kosten.
Belastingen en heffingen. De verhuurder kan bepaalde kosten en heffingen wel aan u doorberekenen, maar niet via de servicekosten.
Onderhoudskosten en reparaties die voor rekening van de verhuurder komen, zoals groot onderhoud.
Zorgservicekosten, zoals kosten voor maaltijdverstrekking, verpleging en alarmservice.
Een verhuurder mag een borg vragen. Een borg dient ter zekerheid van de verhuurder in geval van een betalingsachterstand of ter compensatie van schade die door de huurder aan de woning is toegebracht. Wanneer de huurovereenkomst wordt opgezegd, dient de verhuurder, indien er geen betalingsachterstanden zijn en er geen schade aan de woning is toegebracht, de borg terug te betalen.
Bij het betalen van de borg is het raadzaam om een bewijs van betaling te vragen.
Wat is de hoogte van de borg?
De richtlijn voor een borg is maximaal 3 maanden kale huur.
Over het algemeen geldt dat huisdieren zelden zijn toegestaan in appartementencomplexen. Vaak zijn huisdieren wel toegestaan bij eengezinswoningen. De mogelijkheid voor het houden van huisdieren kunt u in de omschrijving van de woningen teruglezen. Wanneer huisdieren niet zijn toegestaan, wordt dit expliciet in de tekst vermeld.
Afhankelijk van de defecten is een huurder of verhuurder verplicht deze te herstellen. Een overzicht van veel voorkomende gebreken, kunt u vinden via deze website van de Rijksoverheid. In dit overzicht staat vermeld of de kosten voor u als huurder of voor uw verhuurder zijn. Wanneer een verhuurder gebreken dient te herstellen, dan kunt u contact opnemen met uw beheerder. De contactgegevens van de beheerder staan in de huurovereenkomst vermeld.
In veel huurovereenkomsten is een minimale huurperiode afgesproken. Tijdens deze minimale huurperiode, kunt u de huur niet opzeggen. Na het verstrijken van deze minimale huurperiode, kunt u uw huur opzeggen bij de beheerder. Vaak geldt een opzegtermijn van één kalendermaand. De contactgegevens van uw beheerder kunt u vinden in de huurovereenkomst.
Kopen is het meest interessant als u voor een langere tijd op dezelfde plek wilt verblijven. Het grootste voordeel van kopen is dat uw huis een bezitting is. Wanneer de hypotheek is afgelost, woont u nagenoeg gratis. Terwijl men bij huur iedere maand huurkosten betaald. Voor meer informatie over de kosten van een huis kopen, klik hier.
Bij kopen bent u zeker van de maandlasten, omdat de rentes bij aankoop voor langere tijd vaststaan.
Huren is aantrekkelijk als u ergens voor een kortere tijd wilt verblijven. Bij verhuizing heeft u niet te maken met dubbele lasten van de hypotheek. Bij huren betaald u minder belastingen en verzekeringen en geen aankoopkosten. Ook heeft u geen kans op een restschuld van de woning. De onderhoudskosten zijn voor de verhuurder.
Staat uw vraag hier niet tussen?
Neem contact op met ons makelaarskantoor en wij beantwoorden u vraag graag!