Waarom nieuwbouw kopen of huren?

Een nieuwbouwwoning kopen of huren is speciaal en vergt net even een andere aanpak. Waar u bij een bestaande woning gelijk ziet wat u krijgt, moet u bij een nieuwbouwwoning fantaseren. U maakt immers de keuze voor een woning op basis van impressies en tekeningen die tot de verbeelding spreken.

In tegenstelling tot een bestaande wijk waar iedereen elkaar al kent, is in een nieuwbouwwijk nu iedereen nieuw. Dat zorgt ervoor dat u gemakkelijker contact maakt met uw nieuwe buren.

De voordelen van nieuwbouw op een rij

  • Weinig onderhoud;
  • Comfortabel wonen;
  • Energiezuinig en duurzaam;
  • Volop eigen inbreng;
  • Wonen volgens de modernste veiligheidseisen;
  • Geen overdrachtskosten, taxatiekosten en makelaarskosten.
Waarom nieuwbouw?

Weinig onderhoud

Aangezien alles bij een nieuwbouwwoning nieuw is, hoeft u het eerste aantal jaren nauwelijks tot geen onderhoud te verrichten. Daarnaast geldt voor de andere inwoners van de nieuwbouwwijk hetzelfde, waardoor niemand overlast heeft door onderhoudswerkzaamheden.

Waarom nieuwbouw?

Comfortabel wonen

Bij een nieuwbouwwoning is alles nog fris en nieuw en neemt u geen gebreken over van vorige eigenaren. Het bad, de keuken of het toilet; het is allemaal nog niet door vorige eigenaren gebruikt. Daarnaast moet de woning volgens het Bouwbesluit voldoen aan meerdere voorwaarden, waardoor er sprake is van een aangename, leefbare ruimte.

Waarom nieuwbouw?

Energiezuinig en duurzaam

In het Bouwbesluit staan verschillende technische voorschriften geschreven, wat ervoor zorgt dat iedere nieuwbouwwoning bepaalde isolatiewaardes haalt. De woningen zijn goed geïsoleerd tegen warmte en kou, waardoor uw stookkosten beperkt worden. Daarnaast is het goed geïsoleerd tegen geluiden van buiten en zorgen hoogwaardige ventilatiesystemen voor een uitstekende luchtkwaliteit.

Waarom nieuwbouw?

Volop eigen inbreng

Samen met ons als projectmakelaar kiest u niet alleen waar alle stopcontacten komen en welke materialen er moeten worden gebruikt, ook kiest u zelf de badkamer en keuken. Hierdoor kunt u uw geheel eigen droomhuis realiseren naar eigen smaak.

Waarom nieuwbouw?

Besparen op veel kosten

Doordat een nieuwbouwwoning vrij op naam staat, bespaart u veel kosten die bij een bestaand huis wel van toepassing zijn. Zo betaalt u bij het kopen van een nieuwbouwwoning geen overdrachtskosten, taxatiekosten en makelaarskosten.

Nieuwbouwmakelaar Arnhem

Interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor al uw vragen over onze nieuwbouwprojecten.

Onze nieuwbouwspecialisten

Maarten Muller RM RT MRICS Maarten Muller RM RT MRICS
Maarten Muller RM RT MRICS Maarten Muller RM RT MRICS

NVM - Register Makelaar en Taxateur (RM RT) / MRICS / Partner

Bas Bosman Bas Bosman
Bas Bosman Bas Bosman

Verhuuradviseur

Joost Bleijenberg Joost Bleijenberg
Joost Bleijenberg Joost Bleijenberg

Nieuwbouwspecialist