Een woning huren

Een woning huren

Waarom een woning huren?

U heeft de touwtjes in handen

Huren geeft u gemak en zekerheid. De verhuurder kan de huur niet zomaar opzeggen aangezien een huurder wettelijke huurbescherming heeft. U bepaalt dus zelf wanneer u de woning verlaat. Een huurovereenkomst heeft standaard een opzegtermijn van één maand. Wel dient u er rekening mee te houden dat een minimale huurtermijn van één jaar gebruikelijk is.

Geen onverwachte kosten

De verhuurder is verantwoordelijk voor de kosten van en het plegen van periodiek en groot onderhoud. U bent als huurder verantwoordelijk voor klein onderhoud. Naast de kosten voor onderhoud neemt de verhuurder ook de kosten voor de opstalverzekering op zich. Hij verzekert als eigenaar zijn bezit terwijl u als huurder uw inboedel verzekert met een inboedelverzekering. De verhuurder neemt ook de rekening voor onroerendezaakbelasting op zich.

Voordelig flexibel

Wanneer u als huurder de woning wenst te verlaten, bent u niet gebonden aan een verkooptraject. U weet dus vooraf precies op welke datum u kunt verhuizen en wanneer uw lasten worden beëindigd. Na het beëindigen van de huurovereenkomst kunt u al na één maand de woning verlaten. Daarnaast tast een verhuizing uw spaarrekening nauwelijks aan.

De voordelen op een rij

De voordelen op een rij

  • De verhuurder kan het huurcontract niet zo maar opzeggen, u heeft wettelijke huurbescherming;
  • U bent flexibel met opzeggen en kan snel verhuizen;
  • De verhuurder is aansprakelijk voor groot onderhoud;
  • U weet altijd welke huurprijs u betaalt en weet dus waar u aan toe bent;
  • Lage kosten bij verhuizing;
  • De verhuurder betaalt een deel van de verzekeringen en belastingen;
  • Geen bemiddelingskosten.

Heeft u nog vragen?

Contact opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie