Research wonen

Research wonen

Sprekende Cijfers | BMV Marktmonitor Woningaanbod

Waarom research?

Binnen het samenwerkingsverband van Dynamis wordt veel aandacht besteed aan onderzoek. Beslissingen worden niet alleen op basis van gevoel genomen.
Voor de woningmakelaardij richten wij ons specifiek op Arnhem en omstreken. Een cijfermatige onderbouwing zorgt voor een weloverwogen beslissing.

Woningmarkt Arnhem

Het Woningmarkten rapport, onderdeel van de Sprekende Cijfers, wordt elk kwartaal uitgebracht door Dynamis. In de nieuwste rapportage zal naast het Nederlandse marktbeeld ook uitgebreid aandacht worden gegeven aan de regionale woningmarktontwikkelingen: Arnhem en omliggende gemeenten. De cijfers zijn tot stand gekomen door de researchafdeling van Dynamis.

Woningmarkt regio Ede

In de nieuwste rapportage van Sprekende Cijfers wordt in dit rapport aandacht gegeven aan de regionale woningmarktontwikkelingen in Ede, Wageningen, Veenendaal, Bennekom, Lunteren en Barneveld. Lees van elk kwartaal de nieuwste update.

Nieuwbouw analyse

Elk kwartaal verstrekken wij ook een nieuwbouw analyse waarin we aandacht geven aan de regionale ontwikkelingen in Arnhem, Ede, Veenendaal en Nijmegen.

Bekijk de analyse

Woningmarkt Arnhem

''Doorschuiven alstublieft": bouwen voor de doorstroming laat de verhuistrein rijden

De woningnood in Nederland is bijzonder groot. Voornamelijk starters zijn nauwelijks in staat een koopwoning te bemachtigen, maar ook doorstromers zien onvoldoende geschikt aanbod om een stap te maken.

De sleutel om zoveel mogelijk huishoudens te helpen aan een geschikte woning ligt aan het einde van de verhuisketen. Een slimme nieuwbouwprogrammering brengt een keten aan verhuisbewegingen op gang. Met als gevolg dat de woningvoorraad toekomstbestendiger wordt gezien de demografische ontwikkelingen. Maar wat is nu daadwerkelijk de juiste oplossing om verlichting op de woningmarkt te brengen? Lees het rapport “Doorschuiven alstublieft”, een samenwerking van AM, BMV Makelaars, Dynamis en Whooz.

BMV Woningaanbod monitor

Om in deze roerige tijden op de hoogte te blijven van de actuele omstandigheden op de woningmarkt hebben wij in samenwerking met Dynamis de BMV Woningaanbod Monitor ontwikkeld.

Elke maand publiceren wij nieuwe factsheets met de actuele cijfers van de woningmarkten in verschillende gemeenten.

Research wonen

Archief

Bent u op zoek naar oudere edities en rapporten? Raadpleeg dan het archief.