Een taxatie of een waardebepaling: wat is het verschil?

Een taxatie en een gratis waardebepaling vertellen u beide de waarde van uw woning, maar wat is dan precies het verschil? Dat leggen we hieronder even voor u uit.

Wat is een waardebepaling?

Een waardebepaling is een door een makelaar uitgevoerde berekening van de actuele verkoopwaarde van uw woning. Bij het vaststellen van de huidige verkoopwaarde van uw woning spelen onder andere de staat van uw woning, de locatie, de woonoppervlakte, prijsontwikkelingen en verkoopprijzen van woningen in de (lokale) huizenmarkt een rol.

Wanneer heeft u een waardebepaling nodig?

Overweegt u uw woning te verkopen? Dan is een gratis waardebepaling een perfecte eerste stap om in kaart te brengen wat uw woning waard is. Met een waardebepaling krijgt u gratis en vrijblijvend advies over de waarde van uw woning en de verkoopmogelijkheden.

Bij BMV Makelaars kunt u gratis een waardebepaling van uw woning in Arnhem laten uitvoeren. Weten wat uw huis in Arnhem nu waard is? Klik op onderstaande button en vul het contactformulier in. Wij komen snel bij u langs voor een vrijblijvende waardebepaling!

Ja, ik wil een gratis waardebepaling!

Wat is een taxatie?

Een taxatierapport is een uitgebreid rapport waarin de actuele waarde van de woning, omgevingsfactoren en de belangrijkste eigenschappen staan vermeld. Een taxatierapport is een officieel document dat door de bank, de Belastingdienst en verzekeraars wordt geaccepteerd. Bij een taxatierapport is het van belang dat het goedgekeurd wordt door een onafhankelijk instituut, zoals NWWI, iValidatie of Taxateurs Unie of Taxatie Validatie Instituut (TVI).

Wanneer heeft u een taxatierapport nodig?

Wanneer u een nieuwe woning koopt en daarbij een nieuwe hypotheek afsluit heeft u een taxatierapport nodig. Het kan ook zijn dat u bij het oversluiten of verhogen van uw hypotheek een taxatierapport nodig heeft. Met een taxatierapport is de bank zeker dat uw woning de waarde dekt van de hypotheek die wordt verstrekt.

Uw huis in Arnhem laten taxeren door een taxateur van BMV Makelaars? Klik op onderstaande button en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een taxatie in te plannen. BMV Makelaars in uw makelaar in Arnhem, ook op het gebied van taxaties!

Vraag nu een taxatie aan

Wat is het belangrijkste verschil?

Een waardebepaling is een stuk minder uitgebreid dan een taxatierapport en kan niet gebruikt worden bij het aanvragen, verhogen of oversluiten van een hypotheek.

  • Een waardebepaling is gratis en aan een taxatie zijn kosten verbonden.
  • Het advies van een waardebepaling is vrijblijvend en een taxatierapport is een officieel rapport en daardoor bindend.
  • Aan een taxatierapport worden specifieke eisen gesteld en worden gecontroleerd door een validatie instituut (NWWI).

Ik overweeg mijn huis te verkopen en een nieuw huis kopen; heb ik dan een gratis waardebepaling of een taxatie nodig?

Als u overweegt om uw huis te verkopen of uw droomhuis op het oog hebt en wilt weten wat uw bestedingsruimte is, dan is een gratis waardebepaling geschikt. Een gratis waardebepaling van uw woning is de perfecte eerste stap om te weten te komen wat uw woning zou kunnen opbrengen. Zo krijgt u een gratis en vrijblijvend advies over de waarde van uw woning en de verkoopmogelijkheden. Heeft u recent geleden een nieuwe woning gekocht en wilt u een hypotheek afsluiten? Dan heeft u een taxatie nodig.

Bent u benieuwd wat uw woning waard is of heeft u een taxatie nodig? Neem contact op met ons makelaarskantoor en wij helpen u graag!

Contact opnemen

Paul Holterman RM RT
Neem contact op met Paul

Gerelateerde artikelen over: Huis taxeren

Taxatie huis: wanneer heb ik een taxatierapport nodig?

Wanneer u een nieuwe woning koopt en daarbij een nieuwe hypotheek afsluit heeft u een taxatierapport nodig. Met een taxatierapport is de geldverstrekker zeker dat uw woning de waarde dekt van de...

Wat houdt een taxatie van een woning in?

Bij een taxatie van uw woning komt een onafhankelijke taxateur bij u langs om de actuele waarde van uw woning te bepalen. Daarnaast worden de omgevingsfactoren en de belangrijkste eigenschappen...