Wat houdt een taxatie van een woning in?

Bij een taxatie van uw woning komt een onafhankelijke taxateur bij u langs om de actuele waarde van uw woning te bepalen. Daarnaast worden de omgevingsfactoren en de belangrijkste eigenschappen van uw woning in kaart gebracht. Door een taxatie heeft u inzicht in de huidige marktwaarde van uw woning.

Welke aspecten beoordeeld een taxateur?

 • De oppervlakte van de woning (inclusief alle grond eromheen);
 • De ligging van de woning;
 • Het bouwjaar;
 • De verkoopprijs van soortgelijke woningen;
 • Het type woning, de indeling en mogelijke vernieuwingen;
 • Het aantal kamers;
 • Het energielabel;
 • Informatie over de huidige staat van de woning;
 • Het bestemmingsplan van de woning;
 • Of de woning wel of geen erfpacht heeft.

Wat doet een taxatierapport?

De taxatiewaarde van een bestaande woning is nodig voor het aanvragen, verhogen of oversluiten van een hypotheek. Een taxatie moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke taxateur, die zelf niet betrokken is bij de koop of verkoop van een woning. Met een taxatie wordt een zo exact mogelijke indicatie van de waarde van de woning door een taxateur ingeschat en vastgelegd in een taxatierapport.

Waarom uw huis laten taxeren?

U heeft altijd een taxatie nodig wanneer u uw hypotheek gaat aanpassen, verhogen of wanneer u een nieuwe hypotheek gaat aanvragen. De geldverstrekker wil in deze situaties zeker weten dat uw woning voldoende waard is om dit bedrag aan hypotheek te kunnen afsluiten. Dat is reden waarom u uw huis moet laten taxeren.

Kosten taxatie huis

De kosten van een taxatie voor uw huis verschillen per taxateur. Bent u op zoek naar een taxatie voor uw huis in Arnhem of omgeving? Neem contact op met ons makelaarskantoor en wij vertellen u graag onze prijzen, onze werkwijze en wat wij voor u kunnen betekenen.

Contact opnemen

  Paul Holterman RM RT
  Neem contact op met Paul

  Gerelateerde artikelen over: Huis taxeren

  Een taxatie of een waardebepaling: wat is het verschil?

  Een taxatie en een gratis waardebepaling vertellen u beide de waarde van uw woning, maar wat is dan precies het verschil? Dat leggen we hieronder even voor u uit. Wat is een...

  Taxatie huis: wanneer heb ik een taxatierapport nodig?

  Wanneer u een nieuwe woning koopt en daarbij een nieuwe hypotheek afsluit heeft u een taxatierapport nodig. Met een taxatierapport is de geldverstrekker zeker dat uw woning de waarde dekt van de...

  Deze website maakt gebruik van cookies

  Voor welke cookies geef je akkoord?

  Meer informatie