Hoe ziet het verkoopproces van mijn huis eruit?

U heeft de knoop doorgehakt: u wilt graag verhuizen. Van het vinden van een verkoopmakelaar tot de daadwerkelijke oplevering van uw huis. Het verkopen van uw woning is niet niks en er is veel om over na te denken en te regelen. Het is niet gek dat er daarom verschillende vragen bij u opspelen. Hoe moet ik dit aanpakken? Waar moet ik beginnen? En hoe zorg ik ervoor dat mijn woning zo goed mogelijk wordt verkocht?

Wij hebben het verkoopproces voor u in 7 stappen op een rij gezet. Zo kunt u goed voorbereid aan de slag!

 1. Verkoopmakelaar uitzoeken
  Wanneer u verkoopplannen heeft, is het eerst belangrijk om de juiste verkoopmakelaar uit te zoeken. Kan ik mijn huis niet zelf verkopen? Ja dat kan zeker. Toch adviseren wij u om het aan een verkoopmakelaar over te laten. Een verkoopmakelaar neemt al uw zorgen van de verkoop van uw woning uit handen én is daarnaast gespecialiseerd in het snel en efficiënt verkopen van huizen.

  Uw huis in Arnhem of omgeving verkopen en bent u op zoek naar de juiste makelaar? Wij zijn dé verkoopmakelaar van Arnhem en omstreken. Als makelaar in Arnhem beschikken wij over de kennis, ervaring en een uitgebreid netwerk om uw woning snel en succesvol te verkopen. Van verkoopstrategie tot afhandeling, de verkoop van uw woning wordt van A tot Z geregeld! Benieuwd naar onze werkwijze? Plan een vrijblijvend verkoopgesprek in en maak kennis met onze makelaars!
 2. Kennismakingsgesprek
  Wij nemen graag de tijd om kennis met u te maken en uw wensen in kaart te brengen met betrekking tot de verkoop van uw woning. Als makelaar in Arnhem bepalen we samen de vraagprijs, het verkoopproces en de beste verkoopstrategie die past bij de huidige markt.
 3. Uw huis in de verkoop
  Bij BMV Makelaars beschikken we over een groot zoekersbestand. Uw woning presenteren we eerst bij de bij ons bekende woningzoekers, zodat we al een mogelijke match hebben voordat uw woning online komt. Daarnaast is het belangrijk dat we uw woning op de juiste manier presenteren voor een succesvol verkooptraject. We zorgen voor een opvallend verkoopbord in uw tuin, mooie foto’s van uw woning, een heldere woningbrochure én wij maken speciaal voor uw woning een eigen website op maat!
 4. De bezichtigingen
  Wanneer uw woning online staat, is het wachten op de bezichtigingen. Samen met u bepalen we de mogelijkheden voor het plannen van bezichtigen. Onze makelaar verzorgt de bezichtiging voor potentiële kopers en zorgt ervoor dat uw woning op zijn best wordt gepresenteerd. Na de bezichtigingen krijgt u van onze makelaar altijd een terugkoppeling over de bezichtigingsresultaten.
 5. De onderhandelingen
  De bezichtigingen zijn niet zonder resultaat geweest: er zijn meerdere biedingen van potentiële kopers. Onze verkoopmakelaar bespreekt met u de biedingen en adviseert u over de mogelijkheden. Aan u de keuze: u accepteert een bod, wijst een bod af of wij gaan voor u in onderhandeling om het maximale resultaat voor uw woning te krijgen. Ons doel als makelaar in Arnhem is het realiseren van een zo hoog mogelijke opbrengst onder de meest gunstige voorwaarden.
 6. De koopakte
  Wanneer de onderhandelingen tot een definitief geaccepteerd bod hebben geleid, maken wij voor u een koopakte op. Hierin worden alle afspraken die met de koper worden gemaakt vastgelegd. U als verkoper en de koper van uw woning tekenen de koopakte. Nu is het wachten tot de bedenktijd van drie dagen voorbij is en de ontbindende voorwaarden zijn verlopen.

  Uw woning is nu verkocht onder voorbehoud. Gebruikelijk is dit een periode van zes weken. In deze periode heeft de koper de tijd om de hypotheek rond te krijgen en aan de andere mogelijke bepaalde voorwaarden te voldoen. Lukt dit niet? Dan kan de koper nog van de koop afzien. Het komt niet tot nauwelijks voor dat er nog van de koop wordt afgezien, maar het kan natuurlijk gebeuren. Dan zetten wij als makelaar in Arnhem een stap extra voor u om alsnog de beste koper voor u te vinden!
 7. De oplevering, sleuteloverdracht & afhandeling
  Samen met de koper is een datum voor de oplevering ingepland. Op de dag van de sleutelopdracht vindt er eerst een eindinspectie van uw woning plaats. Bij deze inspectie bent u als verkoper, de koper en zijn wij als makelaar aanwezig. Wordt de woning opgeleverd zoals afgesproken? Wanneer alles in orde is, kunnen jullie door naar de notaris voor het tekenen van de akte van levering. U overhandigt de sleutels aan de nieuwe eigenaren en uw woning is dan officieel verkocht!

Een makelaar in arnhem inschakelen?

Maak vrijblijvend kennis met de verkoopmakelaars van BMV Makelaars. Bij BMV Makelaars hebben wij voor ieder thuis en iedere wijk een specialist. Of het nu gaat om de verkoop van een appartement, een luxe herenhuis, een vrijstaande boerderij of een rijwoning in Arnhem-zuid; wij zijn uw makelaar in Arnhem. Maak vrijblijvend kennis met onze makelaars!

Vrijblijvende afspraak maken

Paul Holterman RM RT
Neem contact op met Paul

Gerelateerde artikelen over: Huis verkopen

Waarom een verkoopmakelaar inschakelen?

Huizen in uw omgeving worden snel verkocht. Het lijkt soms zelfs alsof dit bijna vanzelf gaat. De vraag waarom u een verkoopmakelaar in zou moeten schakelen voor de verkoop van uw woning spookt...

Wat betekent 'verkocht onder voorbehoud'?

Wanneer u op zoek bent naar een woning, ziet u vast weleens op Funda ‘verkocht onder voorbehoud’ bij een woning voorbijkomen. Maar...

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie