Nieuwbouw: dit zijn de voordelen

Nieuwbouw: dit zijn de voordelen

Geschreven door Maarten Muller op 10 december 2021

Gaat u voor een huis dat al bestaat of kiest u voor nieuwbouw? Dat is een vraag die u zichzelf waarschijnlijk als eerste stelt bij het zoeken van een woning. Een lastige keuze; toch biedt nieuwbouw meer voordelen dan u wellicht denkt.


Weinig onderhoud

Aangezien alles bij een nieuwbouwwoning nieuw is, hoeft u het eerste aantal jaren nauwelijks tot geen onderhoud te verrichten. Daarnaast geldt voor de andere inwoners van de nieuwbouwwijk hetzelfde, waardoor niemand overlast heeft door onderhoudswerkzaamheden.


Comfortabel wonen

Bij een nieuwbouwwoning is alles nog fris en nieuw en neemt u geen gebreken over van vorige eigenaren. Het bad, de keuken of het toilet; het is allemaal nog niet door vorige eigenaren gebruikt. Daarnaast moet de woning volgens het Bouwbesluit voldoen aan meerdere voorwaarden, waardoor er sprake is van een aangename, leefbare ruimte.


Energiezuinig en duurzaam

In het Bouwbesluit staan verschillende technische voorschriften geschreven, wat ervoor zorgt dat iedere nieuwbouwwoning bepaalde isolatiewaardes haalt. De woningen zijn goed geïsoleerd tegen warmte en kou, waardoor uw stookkosten beperkt worden. Daarnaast is het goed geïsoleerd tegen geluiden van buiten en zorgen hoogwaardige ventilatiesystemen voor een uitstekende luchtkwaliteit.


Volop eigen inbreng

Samen met ons als projectmakelaar kiest u niet alleen waar alle stopcontacten komen en welke materialen er moeten worden gebruikt, ook kiest u zelf de badkamer en keuken. Hierdoor kunt u uw geheel eigen droomhuis realiseren naar eigen smaak.


Besparen op veel kosten

Doordat een nieuwbouwwoning vrij op naam staat, bespaart u veel kosten die bij een bestaand huis wel van toepassing zijn. Zo betaalt u bij het kopen van een nieuwbouwwoning geen overdrachtskosten, taxatiekosten en makelaarskosten.

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie