Huis bezichtigen? Deze tips bereiden u voor

Het is zover: u gaat een huis bezichtigen. Dit is niet zomaar iets, het is een bezoek dat zal eindigen met een belangrijke beslissing. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? En waar moet u op letten? Om ervoor te zorgen dat u straks met een voorbereid gevoel kunt gaan bezichtigen hebben wij alvast vijf belangrijke tips voor u onder elkaar gezet.

1. Kijk ook zelf goed rond

Een rondleiding van één van onze makelaars is natuurlijk erg fijn. Alle details en belangrijke punten worden benoemd en u kunt uw vragen direct stellen. Echter, voel u vooral niet bezwaard om zelf ook goed rond te kijken in de betreffende woning. Zelf ziet u dingen misschien toch net even op een andere manier.

2. Maak foto’s

Tijdens de bezichtiging zijn er veel zaken om te onthouden, waardoor het kan voorkomen dat u dingen over het hoofd ziet. Het maken van foto’s met uw eigen toestel is daarom een prettige manier om op een later moment nog even terug te kunnen kijken naar de woning. Vraag wel altijd eerst even om toestemming van de makelaar.

3. Denk aan de onderzoeksplicht

In verband met het verhalen van de kosten voor herstel op de koper of het eventueel ontbinden van de koopakte is het van belang om aan de onderzoeksplicht te voldoen. Denk hierbij aan het analyseren van de staat van de woning, het bestemmingsplan of vraag even meer informatie over de bodemverontreiniging.

4. Loop een rondje door de buurt

U komt natuurlijk voor de woning, maar vergeet niet om ook naar de buurt te kijken. Tijdens een rondje door de buurt krijgt u meer duidelijkheid over de eventuele levendigheid of juist rustgevende sfeer van een straat. Locatie kan ook een rol spelen met betrekking tot voorzieningen in de buurt, zoals supermarkten of scholen.

5. Stel niet te weinig vragen!

Het is belangrijk dat u zich vooral vrij voelt om alles te vragen wat er in u opkomt. Maakt u zich geen zorgen over of u wel alles precies weet van te voren, wij helpen u graag ter plekke aan alle antwoorden die u zoekt.

We hopen dat u aan de hand van deze tips zult merken dat het maken van die lastige beslissing toch iets makkelijker zal zijn. Heeft u behoefte aan hulp bij het bezichtigen? Neem dan contact op met een van onze aankoopmakelaars. Dan helpen zij u direct verder aan de zoektocht naar uw droomhuis.

Behoefte aan een volledige checklist tijdens een bezichtiging? Klik hier voor de 'huis bezichtigen checklist'!

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Het zoeken naar uw perfecte woning kan een hele klus zijn. Om dit proces goed te laten verlopen is het belangrijk dat er een goede begeleiding bij komt kijken. Voor deze begeleiding bent u bij...
Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

ARNHEM - De Utrechtsestraat 40 in Arnhem direct nabij het Centraal Station, zal worden getransformeerd naar een hypermodern kantoorgebouw. Voorheen is het gebouw in gebruik geweest bij het ROC...
Bekijk overzicht