Wat moet u weten wanneer u uw eerste huis gaat kopen?

Bij het kopen van uw eerste huis komt er veel op u af. Daarom is het belangrijk dat u goed voorbereid bent. Het maken van een wensenlijstje kan u wellicht helpen om te laten inzien wat écht belangrijk voor u is. Op deze manier is het zoeken naar een woning een stuk overzichtelijker, zowel voor u als voor uw makelaar. Er zijn een aantal belangrijke punten om mee te nemen in uw lijstje, namelijk:

De locatie

Wat vindt u belangrijk als het gaat om de locatie van de woning? Dichtbij familie, werk, het centrum, etc. Om de wijk waar u nog niet zo bekend mee bent te leren kennen, raden wij aan om op verschillende momenten deze wijk te bezoeken. Bijvoorbeeld door een wandeling te maken door de wijk, de plaatselijke supermarkt te bezoeken of ergens een kopje koffie te drinken.

Nieuwbouw of bestaande bouw?

Al eerder hebben wij de voordelen van nieuwbouw en bestaande bouw voor u op een rij gezet. Hierdoor kunt u een beter beeld vormen van welke soort bouw het beste bij uw wensen past.

Type huis

Er zijn verschillende type woningen, denk hierbij aan een rijtjeshuis, hoekwoning, twee-onder-een-kap, appartement of maisonnette. Het is goed om na te denken wat uw voorkeur heeft. Zo zal bijvoorbeeld een stel dat hun eerste huis wilt gaan kopen met de achterliggende gedachte binnenkort een gezin te starten, voorkeur hebben voor een eengezinswoning.Sommige typen woningen kunnen extra kosten met zich meebrengen. Het is goed dit vooraf te weten en hiervan op de hoogte te zijn.

Stel uzelf de volgende vragen als het gaat om uw eerste huis:

  • Wat mis ik nu in mijn huidige buurt of aan mijn huidige woning?
  • Wat zijn uw toekomstplannen? Hiermee kunt u inschatten hoeveel ruimte u nodig gaat hebben en wat er niet kan ontbreken aan de woning en/of de buurt.
  • Heeft u een budget waarmee u op termijn aanpassingen in en/of om de woning kunt doen? Dit maakt de keus voor een nieuwe(re) of oudere woning makkelijker.
  • Maak een prioriteitenlijst waarbij u maximaal 3 punten noteert die het allerbelangrijkst zijn. Op deze punten wilt u geen concessie op doen. De rest van de punten staan open voor eventuele concessies. Dit zijn de punten waar u het makkelijkst op kunt inleveren. Denk bijvoorbeeld aan een bad, open haard, of een tuin op het zuiden.

Heeft u het antwoord op de vragen? Dan kunt u gericht gaan zoeken!

Op basis van de gemaakte lijst met woonwensen, kunt u op zoek naar uw droomhuis. Blijf realistisch als het gaat om uw wensen met betrekking tot het budget en blijf mogelijkheden zien.

Een aankoopmakelaar inschakelen of starten met een gratis zoekopdracht?

Een aankoopmakelaar biedt u uitkomst en helpt u graag met het realiseren van uw woonwensen en kan u als geen ander adviseren door de vele ervaringen. Een aankoopmakelaar van BMV Makelaars inschakelen? Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Liever gebruik maken van een gratis zoekopdracht? Dat is ook mogelijk. Vul het formulier op onze website in aan de hand van uw eigen wensen en behoeften. Zodra wij of onze collegamakelaars in Arnhem passend aanbod hebben, krijgt u van ons een seintje.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Het zoeken naar uw perfecte woning kan een hele klus zijn. Om dit proces goed te laten verlopen is het belangrijk dat er een goede begeleiding bij komt kijken. Voor deze begeleiding bent u bij...
Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

ARNHEM - De Utrechtsestraat 40 in Arnhem direct nabij het Centraal Station, zal worden getransformeerd naar een hypermodern kantoorgebouw. Voorheen is het gebouw in gebruik geweest bij het ROC...
Bekijk overzicht