Voormalig KEMA-terrein verkocht!

Geschreven door Jacco Vogelaar op 15 november 2022

ARNHEM - City Developer-S en Perspectieffonds Gelderland, een fonds van de provincie Gelderland dat Oost NL beheert, heeft het Den Brink-deel van Arnhems Buiten gekocht van Propertize. Gezamenlijk gaan zij het voormalig KEMA-terrein verder ontwikkelen. Op Arnhems Buiten is een breed scala innovatieve bedrijven gevestigd die een bijdrage leveren aan het versnellen van de energietransitie.

Met de aankoop van Den Brink, het deel van Arnhems Buiten gelegen tussen TenneT en DNV, is er een duurzame oplossing gevonden voor het terrein. Het landschap van Arnhems Buiten is een beschermd rijksmonument van ongeveer 16 hectare. Op het gebied staan 20 gebouwen waarvan zes met een monumentale status. In totaal is er ongeveer 20.000 vierkante meter aan ruimte beschikbaar. Het voormalig KEMA-terrein heeft een rijke historie op het gebied van energie-innovaties. Lange tijd was het een wereldwijd toonaangevende plek voor de certificering van veilige elektrische apparatuur. Nu zijn er verschillende grote en kleine bedrijven onder andere op het gebied van energie gehuisvest.

De overname van de grond en gebouwen is een eerste stap in de verdere ontwikkeling van het terrein. Met deze investering kan een start worden gemaakt met de renovatie en herontwikkeling van een aantal gebouwen op het terrein. Er wordt gestart met het opknappen van het Zoetenlab, één van de meest aansprekende gebouwen op het terrein. Voor de volledige gebiedsontwikkeling zijn op termijn meer investeringen nodig. Dat vraagt om een ontwikkelvisie die City Developer-S in afstemming met de gemeente Arnhem en Oost NL gaat realiseren.

Voormalig KEMA-terrein verkocht!
Jacco Vogelaar
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Supermarkt naar winkelcentrum Presikhaaf

Supermarkt naar winkelcentrum Presikhaaf

Wereldhave heeft een nieuwe huurovereenkomst getekend met de bekende Turkse supermarkt Güven voor een vestiging in het Full Service Center Presikhaaf. De supermarkt zal een winkelruimte van...
Hyosung versterkt Arnhems Buiten als Europese Hub voor energietransitie

Hyosung versterkt Arnhems Buiten als Europese Hub voor energietransitie

ARNHEM - Het Zuid-Koreaanse bedrijf Hyosung, onderdeel van het industriële conglomeraat Hyosung Corporation, heeft besloten om haar Europese R&D-centrum te vestigen op het voormalige...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie