Vivat is straks 153 starterswoningen in Arnhem rijker

Vastgoedbelegger Curlew Netherlands heeft voor verzekeraar Vivat 153 nog te bouwen starterswoningen in Arnhem gekocht van Borghese Real Estate. Het is de tweede transactie voor een project in aanbouw die Curlew doet voor Vivat.

Het gaat om zogeheten Young Urban loftappartementen binnen het project High Park, de grootschalige gebiedstransformatie door Borghese van het voormalige ING-complex aan de Velperweg in Arnhem. Dit deelproject bestaat in totaal uit 153 huurappartementen voor jonge starters met een gezamenlijke huiskamer, lobby en een dakterras. Een significant deel van de woningen zal in de gereguleerde sector worden aangeboden waarbij Vivat wil bijdragen aan de woonbehoefte van jonge starters op de woningmarkt.

Binnenstedelijke herontwikkeling

De gebiedsontwikkeling High Park bestaat uit drie fases die gezamenlijk een hoogwaardige woonomgeving met circa 475 woningen zullen vormen voor verschillende doelgroepen. Borghese Real Estate was eerder verantwoordelijk voor binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten als gebiedsontwikkeling ‘Maanplein’ op de Binckhorst in Den Haag, het kantoor ‘Prins & Keizer’ te Amsterdam en woongebouw ‘In het Noorderlicht’ te Utrecht.

Tweede project

Het project in Arhem is het tweede Nederlandse project in aanbouw namens Vivat door Curlew Netherlands. In Groningen zijn 159 betaalbare middensegment huurwoningen voor starters in aanbouw. Curlew Netherlands is juridisch geadviseerd door Loyens & Loeff en technisch door BOAG. Borghese is juridisch geadviseerd door CMS Derks Star Busmann.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Vertrouwen in de woningmarkt keert terug; koopstarter pakt zijn kans

Vertrouwen in de woningmarkt keert terug; koopstarter pakt zijn kans

Uit de laatste woningmarktcijfers en analyse van BMV Makelaars blijkt een aanhoudende druk op de woningmarkt. Ondanks de stijgende rente is het aanbod in het tweede kwartaal van 2023 verder...
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste veranderingen voor de woningmarkt

Prinsjesdag 2022: de belangrijkste veranderingen voor de woningmarkt

Ieder jaar worden op Prinsjesdag de plannen van het kabinet voor het volgende kalenderjaar gepresenteerd. Tijdens Prinsjesdag 2022 is bekendgemaakt dat het kabinet geen ingrijpende maatregelen...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie