Uw huis beschermen tegen winterweer; zo doet u dat

Geschreven door Floor van Lent op 12 januari 2022

Winter: het seizoen van gezellig thuiskomen met een kop warme chocolademelk na een lange dag werken. Mooie winterwandelingen, prachtige sneeuw en extra genieten van dat kopje warme thee. Dat zijn dingen waar we blij van worden in de winter, maar helaas brengt dit seizoen ook wat minder fijne zaken met zich mee.
Tijdens de winter krijgen we te maken met kou en vocht. Helaas gaat dit niet goed samen, het koude en natte weer kan daarbij schade veroorzaken aan uw huis. Aan de hand van deze tips beschermt u uw woning.

  • Plaats tocht strips bij ramen en deuren om de kans op bevriezing van leidingen en hoge stookkosten te voorkomen.
  • Water dat blijft staan en bevriest kan schade veroorzaken. Haal daarom bladeren en vuil van uw dak en uit uw dakgoten en afvoeren.
  • Zorg ervoor dat de temperatuur in huis nooit lager gaat dan 15 graden, zo zorgt u ervoor dat de leidingen warm genoeg blijven.
  • Wanneer u te maken krijgt met een bevroren leiding, kunt u deze simpel ontdooien met een föhn.
  • Sneeuw op uw dak zorgt voor een hoop extra gewicht aan belasting op de dakbedekking. Veeg daarom de sneeuw van uw dak wanneer dit veilig kan en mogelijk is.
  • Is uw toilet aan een buitenmuur gevestigd? Aan de hand van een lepel zout in de spoelbak van uw toilet zorgt u ervoor dat het water niet bevriest en de toiletpot niet barst.
Uw huis beschermen tegen winterweer; zo doet u dat
Floor van Lent
Neem contact op met Floor

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen 

Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen

Wij zijn mega trots op de samenwerking die Dynamis is aangegaan met Heimstaden. In de komende periode zullen onze makelaars Heimstaden ondersteunen bij de verkoop van woningen aan...
Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve maximale huurindexatie 2024 Vervolg artikel d.d. 20 oktober 2023. Eerder schreven wij dat de te verwachten huurverhoging voor geliberaliseerde...
Bekijk overzicht