Studenten vinden gemakkelijk goedkope kamers in Arnhem

Het is relatief goed vertoeven voor (buitenlandse) studenten in de Gelderse hoofdstad. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt een stuk lager dan het landelijk gemiddelde. In Arnhem betaalt men gemiddeld €17,81 ten opzichte van het landelijke gemiddelde van €21,21 per vierkante meter. De huurprijzen liggen overigens wel zo’n €20 hoger dan gemiddeld, maar logisch als gekeken wordt naar de grootte van de kamers.

Laag percentage
Ongeveer 6% van de studenten heeft in de maanden april of mei in het eerste jaar nog geen kamer. Dat is een laag percentage. Dat zegt Vincent Buitenhuis, werkzaam bij SSH&, tegen de Gelderlander. Studenten die op zoek zijn naar een kamer of woonruimte, vinden deze dan ook snel in Arnhem. In Arnhem is namelijk geen sprake van een kamernood.

Gering aantal
Dat het goed vertoeven is in Arnhen, heeft ook te maken met het aantal studenten. De stad Arnhem telt zo’n 6.000 studenten die op kamers wonen. In schril contrast met Nijmegen dat 19.000 studenten huisvest.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen 

Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen

Wij zijn mega trots op de samenwerking die Dynamis is aangegaan met Heimstaden. In de komende periode zullen onze makelaars Heimstaden ondersteunen bij de verkoop van woningen aan...
Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve maximale huurindexatie 2024 Vervolg artikel d.d. 20 oktober 2023. Eerder schreven wij dat de te verwachten huurverhoging voor geliberaliseerde...
Bekijk overzicht