Sprekende Cijfers Woningmarketen Q3 2019: Betaalbare appartementen steeds lastiger te vinden in Arnhem

Appartementen worden steeds schaarser in Arnhem. Vooral het aanbod van betaalbare appartementen neemt snel af, vergeleken met een jaar geleden staan er maar liefst 40% minder te koop. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019 van Strijbosch Thunnissen Makelaars Arnhem (partner in Dynamis).

Aanbodtoename blijkt eenmalig te zijn
Na een eenmalige aanbodtoename in het voorgaande kwartaal, is wederom het aantal te koop staande woningen afgenomen in Arnhem. Vergeleken met een jaar geleden staan in de gemeente een tiende minder woningen te koop. In deze periode is het totale aanbod van appartementen met maar liefst een derde afgenomen.

Nog slechts 60 appartementen onder de twee ton beschikbaar
Vooral het aantal beschikbare appartementen met een vraagprijs onder de twee ton is fors afgenomen. Vorig jaar konden woningzoekers nog uit meer dan 100 appartementen in deze prijsklasse kiezen, momenteel zijn dit er nog slechts 60. De Arnhemse woningmarkt wordt hierdoor voor starters steeds ontoegankelijker.

Meer grote woningen te koop in Arnhem
Waar het aantal beschikbare appartementen vorig jaar nog ruim 40% van het totale aanbod besloeg, is dit in het afgelopen kwartaal slechts 30% van de beschikbare woningen. Hiertegenover staat dat het aanbod van grotere woningtypen juist toeneemt. Maar liefst een vijfde meer vrijstaande woningen zijn voor verkoop beschikbaar.

Klik hier om het rapport Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019 te lezen.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen 

Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen

Wij zijn mega trots op de samenwerking die Dynamis is aangegaan met Heimstaden. In de komende periode zullen onze makelaars Heimstaden ondersteunen bij de verkoop van woningen aan...
Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve maximale huurindexatie 2024 Vervolg artikel d.d. 20 oktober 2023. Eerder schreven wij dat de te verwachten huurverhoging voor geliberaliseerde...
Bekijk overzicht