Sprekende Cijfers Woningmarketen Q3 2019: Betaalbare appartementen steeds lastiger te vinden in Arnhem

Appartementen worden steeds schaarser in Arnhem. Vooral het aanbod van betaalbare appartementen neemt snel af, vergeleken met een jaar geleden staan er maar liefst 40% minder te koop. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019 van Strijbosch Thunnissen Makelaars Arnhem (partner in Dynamis).

Aanbodtoename blijkt eenmalig te zijn
Na een eenmalige aanbodtoename in het voorgaande kwartaal, is wederom het aantal te koop staande woningen afgenomen in Arnhem. Vergeleken met een jaar geleden staan in de gemeente een tiende minder woningen te koop. In deze periode is het totale aanbod van appartementen met maar liefst een derde afgenomen.

Nog slechts 60 appartementen onder de twee ton beschikbaar
Vooral het aantal beschikbare appartementen met een vraagprijs onder de twee ton is fors afgenomen. Vorig jaar konden woningzoekers nog uit meer dan 100 appartementen in deze prijsklasse kiezen, momenteel zijn dit er nog slechts 60. De Arnhemse woningmarkt wordt hierdoor voor starters steeds ontoegankelijker.

Meer grote woningen te koop in Arnhem
Waar het aantal beschikbare appartementen vorig jaar nog ruim 40% van het totale aanbod besloeg, is dit in het afgelopen kwartaal slechts 30% van de beschikbare woningen. Hiertegenover staat dat het aanbod van grotere woningtypen juist toeneemt. Maar liefst een vijfde meer vrijstaande woningen zijn voor verkoop beschikbaar.

Klik hier om het rapport Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2019 te lezen.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Vertrouwen in de woningmarkt keert terug; koopstarter pakt zijn kans

Vertrouwen in de woningmarkt keert terug; koopstarter pakt zijn kans

Uit de laatste woningmarktcijfers en analyse van BMV Makelaars blijkt een aanhoudende druk op de woningmarkt. Ondanks de stijgende rente is het aanbod in het tweede kwartaal van 2023 verder...
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste veranderingen voor de woningmarkt

Prinsjesdag 2022: de belangrijkste veranderingen voor de woningmarkt

Ieder jaar worden op Prinsjesdag de plannen van het kabinet voor het volgende kalenderjaar gepresenteerd. Tijdens Prinsjesdag 2022 is bekendgemaakt dat het kabinet geen ingrijpende maatregelen...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie