Slim besparen op vaste lasten; zo doet u dat!

Slim besparen op vaste lasten; zo doet u dat!

Geschreven door Maarten Muller op 3 november 2021

De maandelijkse vaste lasten kunnen soms hoog oplopen. Met deze tips in verschillende categorieën kunt u meer besparen dan u wellicht in eerste instantie zou denken.

Internet, tv en bellen

Voor deze categorie is het belangrijk om na te gaan waar uw behoeftes liggen. Denk bijvoorbeeld aan hoge internetsnelheid; iets wat veel providers aanbieden. Toch is dit vaak niet nodig. Een gemiddelde gebruiker heeft aan 20 – 50 Mbit/s genoeg. Daarmee is het mogelijk om muziek of films te streamen terwijl er tegelijkertijd van meerdere computers gebruik kan worden gemaakt. Wellicht is het dus mogelijk om hier in kosten te besparen.


Verzekeringen

Denk goed na over wat u echt nodig heeft betreft verzekeringen. Medische kosten, opstal, inboedel, aansprakelijkheid en overlijden zijn kwesties die van belang zijn, op de rest zou eventueel bespaart kunnen worden.
Kijk ook uit voor dubbele dekkingen; misschien bent u wel twee keer voor hetzelfde verzekerd.
Daarnaast kunt u nakijken of u misschien korting krijgt bij het afsluiten van meerdere verzekeringen bij één verzekeraar.


Energie

Het is altijd een optie om over te stappen naar een andere energieleverancier. Zij bieden vaak bonussen of kortingen aan nieuwe klanten.
Wanneer we kijken naar de korte termijn is het bijvoorbeeld handig om thuis de laptop op tablet te gebruiken in plaats van de vaste computer. Dit kost namelijk veel minder energie. Ook is het handig om in de avond alle apparaten uit te zetten.
Voor de lange termijn kan het verduurzamen van uw huis interessant zijn. Dit kan aan de hand van een warmtepomp of met de aanschaf van zonnepanelen.


Hypotheek

Door rentemiddelen kunt u mogelijk uw rente verlagen. Dit gebeurt bij de huidige geldverstrekker, waar u als het ware uw rentevaste periode openbreekt om een nieuwe periode te starten. Uw nieuwe rente betreft dan het gemiddelde van de oude en de actuele rente.
Ook aan de hand van renteopslag valt er te besparen. Wanneer uw huis meer waard is geworden en u renteopslag op uw hypotheekrente hebt, kan deze opslag mogelijk omlaag of zelfs helemaal vervallen. Dit komt omdat de hypotheekverstrekker dan minder risico loopt.

Hypotheekadvies nodig? Neem contact op met onze adviseur.


Bron: Vereniging Eigen Huis

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie