Schoolgebouw in Coehoorn maakt plaats voor nieuw woon/werkpand

ARNHEM - De ontwikkelingen in het Coehoorngebied in Arnhem volgen elkaar nu snel op. Nadat Cohousing groen licht kreeg voor een woongebouw aan het Nieuwe Plein, maakt voormalige school De Rank nu plaats voor een nieuw woon- en werkpand.

Jarenlang was in Coehoorn Centraal voornamelijk sprake van leegstandsbeheer. Maar deze week is de voorbereiding begonnen van de sloop van De Rank. Het is een kwestie van weken voor het schoolgebouw op de splitsing Korte Coehoornstraat-Coehoornstraat tegen de vlakte gaat.

,,We kregen wel eens het verwijt dat er maar niks gebeurde”, zegt voorzitter Paul de Bruijn van de Stichting Coehoorn Centraal. Maar daar komt dus verandering in, wil hij maar zeggen. Op twee plekken in de ‘creatieve wijk’ ten zuiden van station Arnhem Centraal staan nu plannen op stapel. Daarna volgt een derde locatie.

Op de plek van De Rank - de evangelische basisschool zelf verhuisde jaren geleden al naar Rijkerswoerd - komt een gebouw met 24 appartementen in de sector sociale huur op drie verdiepingen. Daaronder twee etages werkruimte en een half verdiepte parkeervoorziening.

Het ontwerp is van Hoogte 2 Architecten uit Arnhem. Er is gestreefd naar een ‘Berlijnse sfeer’ die past bij Coehoorn als creatieve broedplaats, en naar interactie met de buurt, zegt architect Peter Groot. ,,Je kunt straks echt zien dat er gewerkt wordt.” Er komen grote raampartijen en forse, industrieel vormgegeven schuifdeuren.

De werkruimte op de begane grond en de eerste etage beslaat circa 1100 vierkante meter, zegt stichtingsvoorzitter De Bruijn. Het zijn vooralsnog grote ruimtes, die kunnen worden ingedeeld naar de wensen van de gebruikers. Stichting Coehoorn Centraal wordt niet de eigenaar van het gebouw, maar gaat wel de werkruimtes verhuren.

Coehoorn Park deels bouwterrein

De Bruijn verwacht dat het pand eind 2022 kan worden opgeleverd als dit jaar na de zomer de aannemer met de bouw kan beginnen. wie de woningen gaat verhuren, is nog niet duidelijk. Daarover lopen nog gesprekken. Voor de Stichting Coehoorn Centraal ligt daar geen rol. ,,Wij hopen op een van de woningcorporaties”, zegt de voorzitter.

De sloop- en bouwwerkzaamheden hebben wel gevolgen voor het gebruik van het Coehoorn Park aan het Nieuwe Plein - de plek waar ooit de Kleine Eusebiuskerk stond. Dat wordt nu deels weer gebruikt als als bouwterrein en opslag voor bouwmaterialen, zoals ten tijde van de realisatie van station Arnhem Centraal.

De stichting heeft het beheer van het stuk grond terug gegeven aan de gemeente Arnhem. ,,We hebben wel afgesproken dat het altijd voor een deel als park kan worden gebruikt.” Een woordvoerder van de gemeente bevestigt dat. ,,Al zal vanwege sloop en bouw altijd een stuk afgezet zijn met hekken.”

Wanneer het derde ‘bouwplot’ in Coehoorn aan de beurt is, de bebouwing net achter de Du Soleilflat aan de Oude Kraan, is nog niet duidelijk. De panden zijn inmiddels wel leeg, aldus De Bruijn.

Bron: De Gelderlander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

RENKUM - Het Bouwinvest Retail Fund heeft een supermarkt in Renkum (Gelderland) gekocht van Strada Vastgoed Renkum. De supermarkt van ca.1.700 m² is langjarig verhuurd...
Postkantoor station Arnhem verbouwd en uitgebreid tot rijkskantoor

Postkantoor station Arnhem verbouwd en uitgebreid tot rijkskantoor

Een voormalig postkantoor naast het station van Arnhem wordt verbouwd tot rijkskantoor. Het pand gaat onderdak bieden aan de Belastingdienst, het Rijksvastgoedbedrijf en de Dienst Uitvoering...
Bekijk overzicht