Postkantoor station Arnhem verbouwd en uitgebreid tot rijkskantoor

Een voormalig postkantoor naast het station van Arnhem wordt verbouwd tot rijkskantoor. Het pand gaat onderdak bieden aan de Belastingdienst, het Rijksvastgoedbedrijf en de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Kraaijvanger Architects en Karres en Brands verzorgen het ontwerp voor de verbouwing en uitbreiding van het pand.

Het Rijksvastgoedbedrijf, dat al een kantoor in het gemeentelijk monument pal naast het spoor heeft, gunde de opdracht voor de realisatie deze week aan bouwbedrijf Heijmans. Met de opdracht, die ook het onderhoud voor een periode van vijftien jaar na oplevering omvat, is een bedrag van 55 miljoen euro gemoeid.

Heijmans meldt dat de oorspronkelijke monumentale waarde van het gebouw hersteld zal worden. Verder wordt het energiegebruik geminimaliseerd, gebruik gemaakt van hernieuwbare energie en klimaatadaptieve maatregelen getroffen waardoor de gebruikers van het pand en de omgeving beter beschermd zijn tegen wateroverlast, hitte, droogte en overstroming.

Vanuit een toekomstbestendig, adaptief gebouw en gebouwconstructie als vertrekpunt is gekeken naar hoe het gebouw zich in de loop van de tijd zal ontwikkelen. De bestaande laagbouw is uitgebreid met een optopping van maar liefst vijf bouwlagen. Deze bijzondere prestatie is mede tot stand gekomen dankzij een goed doordacht constructief ontwerp en de toepassing van lichtgewichte constructiematerialen in hout.

De houten optopping is volledig demontabel ontworpen. 70% van de toegepaste materialen voor de uitbreiding zijn geoogste donormaterialen uit het bestaande gebouw of uit de sloop van andere gebouwen. 90% procent van de uitbreiding kan in de toekomst hoogwaardig worden hergebruikt of gerecycled.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

RENKUM - Het Bouwinvest Retail Fund heeft een supermarkt in Renkum (Gelderland) gekocht van Strada Vastgoed Renkum. De supermarkt van ca.1.700 m² is langjarig verhuurd...
7.000 woningen in nieuwe wijk Rijnpark Arnhem

7.000 woningen in nieuwe wijk Rijnpark Arnhem

ARNHEM - Arnhem heeft de plannen voor Rijnpark gepresenteerd: een ambitieuze transformatie van een bedrijven- en rangeerterrein naar een nieuwe bruisende woonwijk. De...
Bekijk overzicht