PingProperties levert 15.000 m² op aan ROC Rijn IJssel

Geschreven door Jacco Vogelaar MRICS op 5 oktober 2020

PingProperties heeft 15.000 m² kantoor- & onderwijsruimte, inclusief 170 parkeerplaatsen, opgeleverd aan ROC Rijn IJssel waarmee het huurcontract is ingegaan. De gebouwen betreffen twee voormalige kantoren van AkzoNobel, waaronder de karakteristieke Witte Villa. Hier was tot voor kort het hoofdkantoor van chemiegigant Teijin Aramid gevestigd. In de AkzoNobel-toren huurt het ROC de onderste vier verdiepingen. Beiden gebouwen, gelegen op de kop van het voormalig AkzoNobel – ENKA terrein aan de Velperweg 76, Arnhem, zijn gehuurd ten behoeve van de centrale staf en het onderwijscluster Creatieve Industrie. ROC neemt, na een grootschalige verbouwing, in de zomer van 2021 haar intrek in de kantoren. Hierdoor verbindt het ROC zich voor zeer lange tijd aan het gebied.

Campus
Op het terrein wordt een duurzame campus gerealiseerd waar verscheidene clusters gecentreerd worden op één centrale locatie. Eerder dit jaar heeft PingProperties twee kleinere gebouwen, gelegen aan de Vosdijk, reeds geleverd aan ROC Rijn IJssel. Deze gebouwen dienen ten behoeve van het onderwijscluster Techniek en ICT. De verwachting is dat in september 2021, bij aanvang van het nieuwe schooljaar, de campus volledig operationeel zal zijn.

Binnenstedelijke gebiedsontwikkeling Arnhem
De realisatie van de campus van het ROC Rijn IJssel is onderdeel van een grootschalig binnenstedelijke gebiedsontwikkeling in Arnhem. Hier wordt een voormalige monofunctionele AkzoNobel – ENKA terrein her ontwikkeld tot multifunctioneel gebied waar wonen, werken en onderwijs verenigd worden.

Het terrein, gelegen aan de Velperweg 76 in Arnhem, is sinds 2012 eigendom van PingProperties en beslaat 13,1 hectare met circa 70.000 m² kantoor- en laboratoriumgebouwen en circa 850 parkeerplaatsen. In 2017 verkocht PingProperties 5,0 hectare grond aan de combinatie KlokGroep/BPD om op deze locatie een woonwijk met een hoogwaardig woonmilieu te ontwikkelen. Vorig jaar is gestart van de her ontwikkeling van een oud laboratoriumgebouw tot internationaal hoofdkantoor van chemiegigant Teijin Aramid elders op het terrein. Dit nieuwe hoofdkantoor, T One gedoopt, is onlangs opgeleverd en door Teijin Aramid in gebruik genomen. Door de komst van ROC Rijn IJssel wordt de functie onderwijs toegevoegd aan het gebied.

PingProperties levert 15.000 m² op aan ROC Rijn IJssel
Jacco Vogelaar MRICS
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Actualiteiten huurwetgeving 2024

Actualiteiten huurwetgeving 2024

Maximale huurindexatie per 1 juli 2024 De Wet maximering huurprijsverhogingen geliberaliseerde huurcontracten is in 2021 ingevoerd en loopt per 1 mei aanstaande af. Het...
BMV Makelaars eerste makelaar in Nederland met een maatwerk ChatGPT Bot!

BMV Makelaars eerste makelaar in Nederland met een maatwerk ChatGPT Bot!

ARNHEM / EDE - BMV Makelaars, partner in Dynamis, kondigt de lancering aan van een maatwerk ChatGPT Bot op haar website. Hiermee is BMV Makelaars de eerste makelaar...
Bekijk overzicht