Papieren parkeervignet verdwijnt in Arnhem

Papieren parkeervignet verdwijnt in Arnhem


Per 1 maart dit jaar kunnen inwoners van Arnhem de parkeervergunning ook online aanvragen, verlengen en betalen. De papieren variant verdwijnt daarmee uit het Arnhemse straatbeeld.

Binnenkort kunnen parkeerwachters in Arnhem enkel nog kentekens scannen om te controleren of de auto een geldige parkeervergunning heeft. Daarmee is een papieren parkeervergunning achter de ruit niet meer van toepassing.

Digitalisering
Veel verandert er niet, het systeem was al in werking. Vergunninghouders kunnen visite en het bijbehorende kenteken digitaal registeren. Rede voor de verandering ligt volgens de gemeente dan ook vooral bij gemak voor de autobezitter. Alles is eenvoudig vanuit de luie stoel te regelen voor het aankomende ‘vergunningjaar’, dat loopt van maart 2018 tot maart 2019. Ook hoeft er geen bedrag meer betaald te worden voor het wijzigen van het tekenen.

Een nadeel van de digitale parkeervergunningen is dat bewoners of bezoekers niet meer kunnen zien of een auto een parkeervergunning heeft. Volgens de gemeente weegt dit argument echter niet op tegen de voordelen van het digitale systeem. Voor zakelijke vergunninghouders blijft de papieren parkeervergunning nog wel behouden.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie