Opening nieuw station Ede-Wageningen

EDE - Eind 2021 is aannemerscombinatie EdesPoort gestart met de bouw van het nieuwe station Ede-Wageningen. Op 23 februari 2024 is het nieuwe station in gebruik genomen. De nieuwe fietsenstalling is open, de liften en roltrappen functioneren, de bussen vertrekken vanaf de zuidzijde en de eerste winkel is geopend. De treinen zullen vanaf nu in het midden van het station stoppen, zodat reizigers makkelijk en snel hun reis lopend, per fiets of bus kunnen vervolgen.

Er wordt nu volop gewerkt aan de omgeving rondom het station. Naast een nieuw treinstation wordt er namelijk ook een nieuw busstation gebouwd. Het busstation komt op het nieuwe stationsplein. Naast plek voor de bus, komen hier ook plekken voor de taxi’s en een Kiss & Ride. Vanaf het busstation is straks de perrontunnel direct te bereiken.

Sinds begin 2023 is EdesPoort gestart met de voorbouw van de toekomstige Westtunnel. De tunnel wordt in drie delen voorgebouwd in het Frisopark en wordt in de zomer van 2024 naar de definitieve plek gereden. De Westtunnel komt op de plek van de huidige reizigerstunnel en kan straks gebruikt worden door fietsers en voetgangers.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

ARNHEM - DNV heeft haar huurcontract aan de Utrechtseweg 310-B50 in Arnhem langdurig verlengd. Van de bijna 10.000 m² die DNV huurt leveren zij 6.000 m² in maar verlengen zij...
Arnhem koopt ca. 38.000 m² grond voor gebiedsontwikkeling

Arnhem koopt ca. 38.000 m² grond voor gebiedsontwikkeling

ARNHEM - De gemeente Arnhem koopt de vrijkomende gronden en gebouwen van revalidatie-instelling Klimmendaal. De aangeschafte grond heeft een oppervlakte van circa 38.000 m². De aankoop...
Bekijk overzicht