Ontwikkeling winkelcentrum Kronenburg gestart!

De eerste stap in de renovatie van winkelcentrum Kronenburg is gezet! De Gemeente Arnhem en Wereldhave, de eigenaar van het winkelcentrum, hebben een intentieovereenkomst ondertekend, waarmee de weg is vrijgemaakt voor de ontwikkeling van Kronenburg tot een full Service Center.

Deze overeenkomst tussen Wereldhave en de Gemeente Arnhem legt een stevig fundament voor de transformatie van winkelcentrum Kronenburg, zoals vastgelegd in de 'Visie van Kronenburg', die in 2022 werd goedgekeurd door de gemeenteraad van Arnhem.

Het Full Service Center Kronenburg streeft ernaar om veel meer te zijn dan alleen een winkelcentrum. Het is bedoeld om bezoekers en inwoners te voorzien in al hun dagelijkse behoeften. Het centrum zal een gevarieerd aanbod van winkels herbergen, gericht op het dagelijks leven van de bezoekers. Daarnaast komen er diverse nieuwe faciliteiten, waaronder (avond)horeca, recreatie- en entertainmentvoorzieningen, fitnesscentra en co-workingruimtes. Kunst, cultuur en maatschappelijke voorzieningen voor de wijkbewoners maken ook deel uit van het plan.

De Gemeente Arnhem benadrukt dat deze ontwikkeling de eerste, maar belangrijke stap is in de verwezenlijking van een grotere visie voor Kronenburg. Het creëren van een levendige, inclusieve buurt staat centraal in het welzijn van de inwoners en de toekomst van Arnhem, waarbij het winkelcentrum fungeert als het kloppende hart van de wijk Kronenburg.

De werkzaamheden voor het eerste deel van de renovatie zullen naar verwachting volgend jaar van start gaan. De renovatie zal in fasen worden uitgevoerd, waarbij het winkelcentrum gedurende de hele periode open en toegankelijk blijft voor bezoekers.

Ontwikkeling winkelcentrum Kronenburg gestart!
Jacco Vogelaar MRICS
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

RENKUM - Het Bouwinvest Retail Fund heeft een supermarkt in Renkum (Gelderland) gekocht van Strada Vastgoed Renkum. De supermarkt van ca.1.700 m² is langjarig verhuurd...
Postkantoor station Arnhem verbouwd en uitgebreid tot rijkskantoor

Postkantoor station Arnhem verbouwd en uitgebreid tot rijkskantoor

Een voormalig postkantoor naast het station van Arnhem wordt verbouwd tot rijkskantoor. Het pand gaat onderdak bieden aan de Belastingdienst, het Rijksvastgoedbedrijf en de Dienst Uitvoering...
Bekijk overzicht