Ontwikkeling winkelcentrum Kronenburg gestart!

De eerste stap in de renovatie van winkelcentrum Kronenburg is gezet! De Gemeente Arnhem en Wereldhave, de eigenaar van het winkelcentrum, hebben een intentieovereenkomst ondertekend, waarmee de weg is vrijgemaakt voor de ontwikkeling van Kronenburg tot een full Service Center.

Deze overeenkomst tussen Wereldhave en de Gemeente Arnhem legt een stevig fundament voor de transformatie van winkelcentrum Kronenburg, zoals vastgelegd in de 'Visie van Kronenburg', die in 2022 werd goedgekeurd door de gemeenteraad van Arnhem.

Het Full Service Center Kronenburg streeft ernaar om veel meer te zijn dan alleen een winkelcentrum. Het is bedoeld om bezoekers en inwoners te voorzien in al hun dagelijkse behoeften. Het centrum zal een gevarieerd aanbod van winkels herbergen, gericht op het dagelijks leven van de bezoekers. Daarnaast komen er diverse nieuwe faciliteiten, waaronder (avond)horeca, recreatie- en entertainmentvoorzieningen, fitnesscentra en co-workingruimtes. Kunst, cultuur en maatschappelijke voorzieningen voor de wijkbewoners maken ook deel uit van het plan.

De Gemeente Arnhem benadrukt dat deze ontwikkeling de eerste, maar belangrijke stap is in de verwezenlijking van een grotere visie voor Kronenburg. Het creëren van een levendige, inclusieve buurt staat centraal in het welzijn van de inwoners en de toekomst van Arnhem, waarbij het winkelcentrum fungeert als het kloppende hart van de wijk Kronenburg.

De werkzaamheden voor het eerste deel van de renovatie zullen naar verwachting volgend jaar van start gaan. De renovatie zal in fasen worden uitgevoerd, waarbij het winkelcentrum gedurende de hele periode open en toegankelijk blijft voor bezoekers.

Ontwikkeling winkelcentrum Kronenburg gestart!
Jacco Vogelaar
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Green Deal IJsseloord | officieel ondertekend!

Green Deal IJsseloord | officieel ondertekend!

De Green Deal IJsseloord I is nu officieel ondertekend, wat een belangrijke mijlpaal markeert voor de duurzame ontwikkeling van dit gebied. De gemeente Arnhem, vertegenwoordigd door wethouder...
Ede: hoofdstad van de Foodvalley

Ede: hoofdstad van de Foodvalley

EDE - Ede zal de komende jaren ongetwijfeld gaan groeien. Naar verwachting zal Ede rond 2040 ongeveer 150.000 inwoners hebben. Met deze groei zullen er echter ook stappen ondernomen moeten...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie