Internationale zuivelreus verrijst achter Arnhem Centraal

ARNHEM - Achter station Arnhem Centraal verrijst het nieuwe hoofdkantoor van de Hoogwegt Group,, ’s wereld grootste private handelsonderneming in zuivelproducten. Het is passen en meten voor het zware bouwverkeer voor het eerste grondwerk op de kavel tussen de Amsterdamseweg, de Bouriciusstraat en de Brantsenstraat.

Op de plek van de bouwput bevond zich tot de zomer van 2018 nog een fietsenstalling, behorend bij de Sonsbeekzijde van het station.

Een deel van die stalling is verplaatst naar het trottoir in de flank van de bewaakte fietsenstalling onder het kantoor van Cito aan de Amsterdamseweg.

De Hoogwegt Group is thans nog gevestigd op de negende verdieping van het kantoorcomplex Rijnpoort aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid. Een gekleurde koe duidt op de aanwezigheid van de zuivelreus. Die plek is inmiddels te klein geworden voor het groeiende Hoogwegt.

De leiding van het handelshuis in zuivelproducten en plantaardige grondstoffen is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats in de Gelderse hoofdstad. Arnhem blijft de voorkeur houden, gezien de langdurige band met de stad. Hoogwegt zit al 50 jaar in Arnhem.

Grondwerk voor parkeergarage

Het is de bedoeling dat het nieuwe kantoor bij het station in de loop van 2020 gereed komt. Rond de zomer zullen de 150 medewerkers de beschikking krijgen over een werkplek die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en met de auto.

Het grondwerk dat nu verzet wordt moet ruim baan maken voor een parkeerkelder van 3.000 vierkante meter, zo maakt de betrokken aannemer Mertens Bouw bekend. Ze tonen ook een artist impression van het kantoor.

Van daaruit gaat Hoogwegt straks door met waar het goed in is: het internationaal verhandelen van grondstoffen. ,,We leveren in meer dan 130 landen aan grote wereldspelers zoals Danone, Nestle en Unilever maar ook aan lokale bedrijven‘’, vertelt Marleen Bakker van Hoogwegt. ,,Bedrijven verwerken onze grondstoffen in bijvoorbeeld chocolade, yoghurt, kaas en babyvoeding.”

Tamboersbosje

De heuvel waarop het kantoor van Hoogwegt verrijst was in de negentiende eeuw een militair oefenterrein onder de naam Tamboersbosje. Er stond ooit ook een molen in de buurt. In 1916 verrees bij het Tamboersbosje de openbare school XXI. Later werd het de Dr. Bosschool voor slechthorenden. In 1999 ging die school tegen de grond.

De befaamde Amerikaanse architect Frank Gehry, schepper van tal van musea, kantoren en woningen in de Verenigde Staten, Europa en Azië, was een paar jaar later even in beeld voor nieuwbouw op dezelfde plek. Gehry liet het sterk aflopende terrein op zich werken. Hij dacht aan nieuwbouw met twee gezichten en in verschillende hoogten, mogelijk oplopend tot zeven lagen met garages beneden. ,,Een snelle kant aan de stationszijde en een vriendelijke kant naar de woonwijk.” Van dat plan kwam niets terecht. Hoogwegt houdt het bij vier verdiepingen.

Bron: de Gelderlander

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Duiven onderzoekt uitbreiding bedrijfsterreinen na 2030

Duiven onderzoekt uitbreiding bedrijfsterreinen na 2030

De gemeente Duiven gaat onderzoek doen naar de mogelijkheden voor uitbreiding van lokale bedrijfsterreinen. De gemeenteraad heeft hiervoor €100.000 beschikbaar gesteld. Naast uitbreiding...
Nieuwe wijk Rijnpark in Arnhem met 7.000 woningen stap dichterbij

Nieuwe wijk Rijnpark in Arnhem met 7.000 woningen stap dichterbij

ARNHEM - De gemeenteraad van Arnhem heeft de Gebiedsexploitatie Spoorzone Arnhem-Oost aangenomen. De nieuwe wijk Rijnpark moet ruimte bieden aan 7.000...
Bekijk overzicht