Hyosung versterkt Arnhems Buiten als Europese Hub voor energietransitie

ARNHEM - Het Zuid-Koreaanse bedrijf Hyosung, onderdeel van het industriële conglomeraat Hyosung Corporation, heeft besloten om haar Europese R&D-centrum te vestigen op het voormalige KEMA-terrein Arnhems Buiten. In dit R&D-centrum zal Hyosung zich toeleggen op het verduurzamen en doorontwikkelen van het Europese hoogspanningsnet, een cruciale stap in de Europese energietransitie. De komst van Hyosung versterkt de positie van Arnhems Buiten als toonaangevend centrum voor energie-innovatie.

Arnhems Buiten is al de thuisbasis van bekende internationale spelers zoals DNV, Specialized en Tennet, wat de keuze van Hyosung voor deze locatie verklaart. Het bedrijf ziet Arnhems Buiten als een geschikte uitvalsbasis vanwege de nabijheid van zowel grote als kleine spelers in de elektriciteitsdistributiesector. Hyosung wil bijdragen aan het versnellen van de ontwikkelingen in de Europese energietransitie vanuit deze locatie.

Sinds 2022 ontwikkelen vastgoedontwikkelaar City Developer-S en perspectieffonds Gelderland, een fonds van de provincie Gelderland beheerd door Oost NL, het 17 hectare grote campusterrein tot een hotspot voor energietransitie. Deze keuze van Hyosung bevestigt de waarde en relevantie van Arnhems Buiten als locatie voor toonaangevende bedrijven in de sector.

De vestiging van Hyosung in Nederland is een positieve ontwikkeling voor de Europese energietransitie en versterkt de internationale positie van Nederland als hub voor innovatieve oplossingen in de energiemarkt.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

RENKUM - Het Bouwinvest Retail Fund heeft een supermarkt in Renkum (Gelderland) gekocht van Strada Vastgoed Renkum. De supermarkt van ca.1.700 m² is langjarig verhuurd...
Postkantoor station Arnhem verbouwd en uitgebreid tot rijkskantoor

Postkantoor station Arnhem verbouwd en uitgebreid tot rijkskantoor

Een voormalig postkantoor naast het station van Arnhem wordt verbouwd tot rijkskantoor. Het pand gaat onderdak bieden aan de Belastingdienst, het Rijksvastgoedbedrijf en de Dienst Uitvoering...
Bekijk overzicht