Huizenprijzen stijgen met gemiddeld 313 euro per dag

Geschreven door Marc Bakker KRMT op 28 december 2021

Het technologiebedrijf Calcasa heeft vorige maand de prijsstijgingen van woningen in Nederland onderzocht. Nog nooit eerder was deze prijsstijging zo groot. Door de forse prijsstijging, is de gemiddelde woningprijs in Nederland gestegen naar 417.000 euro en daarmee voor het eerst boven de 400.000 euro uitgekomen.

Huizenprijzen blijven stijgen

De Nederlandse huizenprijzen stijgen al sinds het derde kwartaal van 2013. Tot 2016 was de prijsstijging nog beperkt en stegen de huizenprijzen met gemiddeld 24 euro per dag. In daaropvolgende jaren namen de woningprijzen al aanzienlijk toe. Uit dit onderzoek blijkt, zoals al eerder geconcludeerd, dat de coronapandemie geen negatief effect heeft gehad op de woningprijzen in Nederland. Sinds het begin van de crisis in 2020 zijn de huizenprijzen zelfs met gemiddeld 144 euro per dag gestegen.

Huizenprijzen in alle provincies gestegen

In alle provincies is er sprake van een enorme prijsstijging van de huizenprijzen. Echter blijken de onderlinge verschillen groot te zijn. In de provincies Utrecht, Noord-Holland en Gelderland is tussen medio 2020 en medio 2021 de grootste prijsstijging geconstateerd. In deze periode varieerde de prijsstijging van 153 euro tot 134 euro per dag. In Gelderland stegen het afgelopen kwartaal de prijzen met 275 euro per dag.

De waarde van uw woning

Bent u benieuwd naar de huidige waarde van uw woning, of u overwaarde heeft of heeft u verkoopoplannen en twijfelt u of dit het juiste moment is om uw huis te verkopen? Maak een afspraak voor een gratis waardebepaling en een van onze makelaars komt geheel vrijblijvend bij u langs om de waarde van uw woning te bespreken.

Ja, ik wil een gratis waardebepaling

Bron: Calcasa

Huizenprijzen stijgen met gemiddeld 313 euro per dag
Marc Bakker KRMT
Neem contact op met Marc

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen 

Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen

Wij zijn mega trots op de samenwerking die Dynamis is aangegaan met Heimstaden. In de komende periode zullen onze makelaars Heimstaden ondersteunen bij de verkoop van woningen aan...
Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve maximale huurindexatie 2024 Vervolg artikel d.d. 20 oktober 2023. Eerder schreven wij dat de te verwachten huurverhoging voor geliberaliseerde...
Bekijk overzicht