Goed nieuws voor de woningmarkt: stellen mogen meer gaan lenen voor woning

Samenwonende stellen kunnen vanaf volgend jaar meer hypotheek krijgen voor de aanschaf van een woning, zo bevestigt minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) in een Kamerbrief.

De minister kondigt aan dat het inkomen van de minstverdienende partner voor 80 procent in plaats van 70 procent gaat meewegen bij de bepaling van het maximale financieringslastpercentage.

Extra financieringsruimte
De extra financieringsruimte voor tweeverdieners zat er al aan te komen. Onder andere het Nibud en minister Hoekstra van Financiën maakten deze zomer kenbaar daar voorstander van te zijn. Afgelopen jaren groeide de weegfactor van het tweede inkomen van 50 procent in 2016 naar 70 procent in 2019. Volgend jaar komt daar nog 10 procentpunt bij. Volgens Ollongren houdt die groei gelijke tred met de afbouw van de overdraagbaarheid van de algemene heffingskorting voor de minstverdienende partner.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve maximale huurindexatie 2024 Vervolg artikel d.d. 20 oktober 2023. Eerder schreven wij dat de te verwachten huurverhoging voor geliberaliseerde...
Woonvisie Arnhem

Woonvisie Arnhem

ARNHEM - Onlangs is het ontwerp van de...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie