Goed nieuws voor de woningmarkt: stellen mogen meer gaan lenen voor woning

Samenwonende stellen kunnen vanaf volgend jaar meer hypotheek krijgen voor de aanschaf van een woning, zo bevestigt minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) in een Kamerbrief.

De minister kondigt aan dat het inkomen van de minstverdienende partner voor 80 procent in plaats van 70 procent gaat meewegen bij de bepaling van het maximale financieringslastpercentage.

Extra financieringsruimte
De extra financieringsruimte voor tweeverdieners zat er al aan te komen. Onder andere het Nibud en minister Hoekstra van Financiën maakten deze zomer kenbaar daar voorstander van te zijn. Afgelopen jaren groeide de weegfactor van het tweede inkomen van 50 procent in 2016 naar 70 procent in 2019. Volgend jaar komt daar nog 10 procentpunt bij. Volgens Ollongren houdt die groei gelijke tred met de afbouw van de overdraagbaarheid van de algemene heffingskorting voor de minstverdienende partner.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Vertrouwen in de woningmarkt keert terug; koopstarter pakt zijn kans

Vertrouwen in de woningmarkt keert terug; koopstarter pakt zijn kans

Uit de laatste woningmarktcijfers en analyse van BMV Makelaars blijkt een aanhoudende druk op de woningmarkt. Ondanks de stijgende rente is het aanbod in het tweede kwartaal van 2023 verder...
Prinsjesdag 2022: de belangrijkste veranderingen voor de woningmarkt

Prinsjesdag 2022: de belangrijkste veranderingen voor de woningmarkt

Ieder jaar worden op Prinsjesdag de plannen van het kabinet voor het volgende kalenderjaar gepresenteerd. Tijdens Prinsjesdag 2022 is bekendgemaakt dat het kabinet geen ingrijpende maatregelen...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie