Gaat u verhuizen? Deze zaken moet u niet vergeten!

Geschreven door Paul Holterman RM RT op 13 januari 2022

Een verhuizing is een bijzonder moment in uw leven. Het is het begin van een nieuw hoofdstuk, waar veel bij komt kijken. Soms kan dit voor best wat gezonde spanning zorgen. Vaak zijn er dingen waar u misschien in eerste instantie niet aan denkt, maar wel belangrijk zijn. Om ervoor te zorgen dat u niks vergeet in het verhuisproces hebben wij een aantal belangrijke punten onder elkaar gezet.

Internet, tv en bellen

Iedere aanbieder hanteert een ander termijn voor het regelen van een contract voor internet, tv en bellen. Het is daarom niet onbelangrijk om dit op tijd te regelen. Vaak bestaat de optie om uw huidige contract mee te nemen, maar u kunt ook overstappen op een andere aanbieder. Hierbij is het wel handig om te na te gaan of uw contractperiode al beëindigd is. In enkele gevallen zit een aanbieder niet door heel Nederland, waardoor u wel zal moeten overstappen.

Energiecontract aanvragen

Dit klinkt misschien als een hoop werk, maar gelukkig kunt u dit gemakkelijk twee weken voor overdracht van de woning afsluiten op uw nieuwe adres. U heeft hier de keuze om uw huidige energiecontract mee te nemen naar uw nieuwe adres, of om over te stappen naar een andere energieleverancier. Het laatste bespaart u vaak veel geld, let alleen wel op dat dit alleen mogelijk is als u een contract heeft voor onbepaalde looptijd. Wanneer u voor een periode nog twee huizen in bezit heeft, houd dan rekening met tijdelijk hogere energiekosten.

Adreswijziging doorgeven aan gemeente

Geef uw adreswijziging altijd door aan de gemeente waar u nu woont en aan de gemeente waar u naar toe verhuist. Dit is mogelijk om vier weken vóór de verhuisdatum te doen, en uiterlijk 5 dagen erna.

Meterstanden doorgeven van het water

In tegenstelling tot energie kunt u met water niet zelf een leverancier kiezen, dit is namelijk regio gebonden. Noteer de meterstand in het oude huis op de dag van verhuizing en noteer deze in je nieuwe huis bij de sleuteloverdracht. De meterstanden dienen doorgegeven te worden aan het waterbedrijf van uw regio.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Gaat u verhuizen? Deze zaken moet u niet vergeten!
Paul Holterman RM RT
Neem contact op met Paul

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen 

Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen

Wij zijn mega trots op de samenwerking die Dynamis is aangegaan met Heimstaden. In de komende periode zullen onze makelaars Heimstaden ondersteunen bij de verkoop van woningen aan...
Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve maximale huurindexatie 2024 Vervolg artikel d.d. 20 oktober 2023. Eerder schreven wij dat de te verwachten huurverhoging voor geliberaliseerde...
Bekijk overzicht