Een extra hypotheek voor een duurzaam morgen

Geschreven door Erwin Broersma RM RT op 1 november 2022

Het is lastiger om een huis te verkopen met een laag energielabel. Nu al helemaal met de hoge energiekosten. De maandelijkse lasten wegen steeds zwaarder bij de aankoop van een huis. Uit cijfers van NVM is gebleken dat een huis met een energielabel C op dit moment 11,6 procent meer oplevert dan een huis met een G label.

Ieder huis kan energiezuinig worden, het kost alleen tijd en geld. De kosten verschillen per woning. Het kost vaak meer om een ouder huis te verduurzamen dan een nieuwbouwhuis. Gemiddeld kost het €25.000 tot €35.000 per huis. Wanneer u niet het nodige geld ter beschikking heeft, kunt u een extra hypotheek afsluiten.

De voorwaarden

Er gelden twee belangrijke voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zo moet uw huis voldoende overwaarde hebben voor het verstrekken van de extra lening. Hierbij wordt rekening gehouden met de waarde van het huis na de verbouwing/verduurzaming. Ook moet het zo zijn dat uw inkomen hoog genoeg is om de extra maandlasten van de verhoogde hypotheek te betalen.

Waar moet u beginnen?

Om te kijken of de extra hypotheek financieel haalbaar is, wordt het aanbevolen om in gesprek te gaan met een onze hypotheekadviseur. Als het mogelijk is, wordt het afsluiten van de hypotheek in gang gezet. Hier komen nog extra kosten bij zoals bijvoorbeeld taxatie-en notariskosten.

Speciale rekening

De extra hypotheek wordt op een speciale depot rekening gestort. Dit is een geblokkeerde rekening waarvan de kosten voor de verduurzaming worden voldaan. Dit is een handige financiële scheiding voor het juiste overzicht.

Besparen en afbetalen

Door uw huis te verduurzamen kunt u een lagere energierekening verwachten. Deze besparing kunt u gebruiken om de extra lasten van de verhoogde hypotheek te betalen. Mooie bijkomstigheid is natuurlijk dat uw huis door de duurzame maatregelen meer waard wordt.

Bron: NVM | DeBos makelaars

Een extra hypotheek voor een duurzaam morgen
Erwin Broersma RM RT
Neem contact op met Erwin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Het zoeken naar uw perfecte woning kan een hele klus zijn. Om dit proces goed te laten verlopen is het belangrijk dat er een goede begeleiding bij komt kijken. Voor deze begeleiding bent u bij...
Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

ARNHEM - De Utrechtsestraat 40 in Arnhem direct nabij het Centraal Station, zal worden getransformeerd naar een hypermodern kantoorgebouw. Voorheen is het gebouw in gebruik geweest bij het ROC...
Bekijk overzicht