Arnhem Toren sluitstuk van Arnhem Centraal

Geschreven door Jacco Vogelaar op 16 maart 2022

ARNHEM – Het stationsgebied Arnhem Centraal krijgt een architectonisch hoogstandje als “kers op de taart “in het gebied. Die nieuwe toren die komende jaren zal worden gerealiseerd krijgt de naam ART, wat staat voor Arnhem Toren. De nieuwe toren met een hoogte van 30 tot 50 meter, straks gelegen tussen de Pathébioscoop en de Rijntoren krijgt een multifunctioneel karakter. In het gebouw komen kantoren, appartementen,penthouses, .horeca en ontmoetingsruimten. ART biedt straks volop voorzieningen op het gebied van ontspanning, food, comfort en gezondheid.

Met ART wordt een nieuw hoofdstuk aan het gebied toegevoegd. Dankzij het bijzondere ontwerp van VenhoevenCS wordt ART een aantrekkelijke plek in de stad en de regio om te bezoeken en te verblijven. Het gebouw krijgt een bijzondere gevel en zal door zijn prominente plek extra allure aan het stationsplein.

Naar verwachting zal in 2022 de bestemmingsplan procedure worden afgerond zodat in Q1 van 2023 kan worden gestart met de bouw.


Impressies Arnhem Toren

Arnhem Toren sluitstuk van Arnhem Centraal
Jacco Vogelaar
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Green Deal IJsseloord | officieel ondertekend!

Green Deal IJsseloord | officieel ondertekend!

De Green Deal IJsseloord I is nu officieel ondertekend, wat een belangrijke mijlpaal markeert voor de duurzame ontwikkeling van dit gebied. De gemeente Arnhem, vertegenwoordigd door wethouder...
Ontwikkeling winkelcentrum Kronenburg gestart!

Ontwikkeling winkelcentrum Kronenburg gestart!

De eerste stap in de renovatie van winkelcentrum Kronenburg is gezet! De Gemeente Arnhem en Wereldhave, de eigenaar van het winkelcentrum, hebben een intentieovereenkomst ondertekend,...
Bekijk overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie