Arnhem ontvangt 54 miljoen voor ontwikkeling Spoorzone

ARNHEM - Eerder werd al duidelijk dat het bedrijventerrein Rijnpark in Arnhem zal veranderen naar een woon-werkgebied. De gemeente wil ruim 8.000 woningen bouwen in de Spoorzone Arnhem-Oost. De overheid heeft ruim 54 miljoen extra beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van het project. De gemeente ontvangt dit bedrag bovenop de 72 miljoen die ze al in november hadden gekregen. Met dit geld kan de gemeente verder gaan met de ontwikkeling van het gebied in Arnhem-Oost. Het toegekende bedrag zal worden gebruikt om 5.400 woningen te bouwen tot 2030, waarvan twee derde in het betaalbare segment zal vallen.

Cathelijne Bouwkamp, wethouder in Stedelijke Ontwikkeling, noemt de toekenning van dit bedrag een belangrijke stap in het realiseren van de plannen voor de Spoorzone Arnhem-Oost. De nieuwe woningen zijn hard nodig om de wooncrisis aan te pakken. Daarnaast wil de gemeente ervoor zorgen dat de buurt leefbaar is met voldoende groen, bedrijvigheid en werkplekken.

Om de groei van de bevolking van Arnhem op te vangen, wil de gemeente tegen 2040 in totaal 16.000 woningen bouwen. Meer dan de helft van deze woningen zal worden gerealiseerd in de Spoorzone Arnhem-Oost. Dit gebied biedt veel ruimte voor nieuwbouw, verbeterde mobiliteit en een park.

Voor deze grootschalige woningbouw is ruimte nodig in de hele spoorzone. Voor het Rijnparkgebied hebben de overheid en de gemeente Arnhem de mogelijkheden onderzocht om de spooremplacementen van ProRail en de NS te verplaatsen. Alle betrokken partijen zijn het erover eens dat het verplaatsen van de emplacementen mogelijk is. Er zal een kwartiermaker worden aangesteld door de overheid, de provincie en de gemeente Arnhem, die de verdere verplaatsing van de emplacementen zal onderzoeken in samenwerking met ProRail en de NS.

Arnhem ontvangt 54 miljoen voor ontwikkeling Spoorzone
Erwin Broersma RM RT
Neem contact op met Erwin

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Minder vergunde nieuwbouwwoningen in 2023

Minder vergunde nieuwbouwwoningen in 2023

In 2023 zijn vergunningen verleend voor de bouw van bijna 55 duizend nieuwe woningen, een daling van 15 procent ten opzichte van 2022. De afname was voornamelijk zichtbaar bij koopwoningen,...
Arnhemse woon- en kantoorbelegging met 45 appartementen en 2.600 m² kantoor aangekocht

Arnhemse woon- en kantoorbelegging met 45 appartementen en 2.600 m² kantoor aangekocht

ARNHEM - Namens een particuliere belegger heeft BMV Beleggingsmakelaars, partner in Dynamis, het beleggingsobject ter grootte van circa 5.000 m2 gelegen aan Velperweg 22-24 te Arnhem...
Bekijk overzicht