Arnhem koopt ca. 38.000 m² grond voor gebiedsontwikkeling

ARNHEM - De gemeente Arnhem koopt de vrijkomende gronden en gebouwen van revalidatie-instelling Klimmendaal. De aangeschafte grond heeft een oppervlakte van circa 38.000 m². De aankoop is volgens de gemeente cruciaal voor de ruimtelijke ontwikkeling van het gebied in Arnhem West.

De gebiedsontwikkeling moet gaan bijdragen aan het doel om Arnhem West te transformeren tot een meer inclusieve wijk met een mix van verschillende soorten woningen en voorzieningen. Daarom acht de gemeente het van groot belang om te investeren in gebieden in Arnhem West waar sociale woningbouw kan plaatsvinden.

De gemeenteraad stemde begin februari in met het vestigen van voorkeursrecht op het hele gebied ten westen van de Heijenoordseweg, waaronder de recentelijk aangekochte gronden en gebouwen. In navolging van de percelen van Klimmendaal is de gemeente ook in gesprek met andere grondeigenaren over de aankoop van gronden.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

ARNHEM - DNV heeft haar huurcontract aan de Utrechtseweg 310-B50 in Arnhem langdurig verlengd. Van de bijna 10.000 m² die DNV huurt leveren zij 6.000 m² in maar verlengen zij...
Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

RENKUM - Het Bouwinvest Retail Fund heeft een supermarkt in Renkum (Gelderland) gekocht van Strada Vastgoed Renkum. De supermarkt van ca.1.700 m² is langjarig verhuurd...
Bekijk overzicht