Arnhem: de fijnste stad om te wonen en dit is waarom

Geschreven door Floor van Lent op 6 september 2021

Hier bij BMV Makelaars weten we natuurlijk al lang dat het mooie Arnhem dé plek is om heerlijk te wonen. Van de bruisende binnenstad tot aan de rustgevende bosgebieden; er zit voor iedereen wel wat bij. Om antwoord te kunnen geven op de vraag waarom Arnhem de fijnste stad is om te wonen, hebben we de unieke punten even onder elkaar gezet.

1. Eén van de groenste steden van Nederland

Ruim 5.000 hectare aan ongerepte natuur. Zandverstuivingen, landgoederen, bossen en heidevelden maken het Nationaal Park Veluwezoom een unieke plek. Nergens anders op de Veluwe vindt u zoveel reliëf, wat gepaard gaat met een prachtig uitzicht. In augustus kleurt de omgeving paars wanneer de heide in bloei staat, een aanblik die u niet wilt missen.
De Nationale Veluwezoom is echter niet het enige park wat Arnhem nog mooier maakt. Denkt u bijvoorbeeld aan Sonsbeek park, waar u heerlijk kunt wandelen en uitkijkt over het centrum. Maar er zijn ook tal andere parken, waaronder Zypendaal, Meinerswijk of park Klarenbeek. Waar u ook woont in Arnhem, overal bevindt zich een park vrijwel om de hoek.2. Historische Arnhemse architectuur

In de hoofdstad van Gelderland kunt u natuurlijk wel het een en ander aan historische architectuur verwachten.
Om te beginnen bevindt zich midden in het centrum de grote Eusebiuskerk. Geniet van het fantastische uitzicht (tot 73 meter hoog) op de skyline van Arnhem vanuit de panoramalift. Daarnaast zijn er sinds kort glazen balkons geplaatst, voor een onvergetelijke ervaring.
Verder is het Maarten van Rossum Huis een gebouw wat niet weggelaten kan worden als we het hebben over historische architectuur. Wat ooit begon als stadsboerderij in de 15e eeuw staat nu bekend als een populaire trouwlocatie.
Last but not least sluiten we af met stadsvilla Sonsbeek, ook wel ‘De Witte Villa’ genoemd. Deze villa bevindt zich in het stadspark van Arnhem en is net als het Maarten van Rossum huis een populaire trouwlocatie.
Desondanks zijn deze gebouwen niet alleen attractief om in te trouwen. Het maakt niet uit hoe vaak u er langsloopt, iedere keer zult u merken dat u er altijd even blijft staan kijken.


3. Prachtig centrum

Degene die graag winkelt hoeft zich geen zorgen te maken; Arnhem schiet zeker niet te kort. Wanneer u door de Koningsstraat wandelt bieden vele winkels zich aan voor een geslaagd middagje winkelen. Bezoek vanaf hier de 7 winkelstraatjes en laat u verassen door het uitgebreide, unieke aanbod.
Mocht het zo zijn dat u verder wilt kijken dan de grote winkelstraat, dan bevindt zich een stukje verderop het modekwartier. In deze straten bevinden zich vijftig kleinschalige winkels en zeventig bedrijfsruimten op het gebied van mode en design. In Arnhem is er dus nooit te weinig aanbod in mode of te kort aan leuke winkels.4. De mooiste bezienswaardigheden

Wanneer u zich in Arnhem heeft gevestigd, zal er een wereld aan bezienswaardigheden voor u opengaan. Plekken waar menig mens heel Nederland voor afreist liggen nu bij u om de hoek. Of u nou zin heeft in een dagje Burgers ‘Zoo, Het Openluchtmuseum of een evenement in het Gelredome; er is altijd wel wat te beleven. Wanneer u even wilt bijkomen op het terras, is de korenmarkt de place to be. Dit is hét plein als het aankomt op gezelligheid. Veel horeca is hier naast- en tegenover elkaar gevestigd, wat een knusse sfeer afgeeft en hierdoor garantie biedt voor optimaal genieten.


Al met al kunnen we concluderen dat Arnhem een plek is die u niet snel zult vergeten. De ongerepte natuurgebieden, historische architectuur en de mooiste bezienswaardigheden bieden u de thuisplek waar u naar opzoek bent.

Wij helpen u graag verder aan het vinden van uw ideale huis in Arnhem. Mocht u meer willen weten, neem dan gerust contact met ons op. Of klik hier voor meer informatie.

Arnhem: de fijnste stad om te wonen en dit is waarom
Floor van Lent
Neem contact op met Floor

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Het zoeken naar uw perfecte woning kan een hele klus zijn. Om dit proces goed te laten verlopen is het belangrijk dat er een goede begeleiding bij komt kijken. Voor deze begeleiding bent u bij...
Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

ARNHEM - De Utrechtsestraat 40 in Arnhem direct nabij het Centraal Station, zal worden getransformeerd naar een hypermodern kantoorgebouw. Voorheen is het gebouw in gebruik geweest bij het ROC...
Bekijk overzicht