Achmea koopt 44 zorgwoningen in Arnhem-Zuid

Geschreven door Jacco Vogelaar MRICS op 6 september 2021

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Health Care Property Fund (ADHCPF) 44 intramurale wooneenheden gekocht in Arnhem, bestemd voor bewoners met een licht-verstandelijke beperking. Het nieuwe complex, inclusief gemeenschappelijke ruimtes, wordt langjarig verhuurd aan stichting Siza.

De wooneenheden aan de Eimerssingel in de wijk Malburgen bestaan uit studio’s van circa 37 m2 en tweekamerappartementen tussen de 44 m2 en 51 m2. Elke eenheid beschikt over eigen sanitair en een eigen keukenblokje. De grotere appartementen zijn ook geschikt voor echtparen of stellen. Op alle etages is een kantoor aanwezig voor begeleiding.

De woonvoorzieningen voldoen aan de functionele eisen voor zelfstandig wonen met zorg en begeleiding en zijn goed alternatief aanwendbaar. Dagbestedingsruimten, huiskamers en ontmoetingsruimtes zijn op de begane grond en hebben een eigen entree. De dagbestedingsruimte is voor cliënten van Siza die uit de directe omgeving komen.

De bouw van het complex is inmiddels gestart. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2022 en het gebouw zal bij oplevering een energielabel A hebben en een gemiddelde GPR score van minimaal 7,5.

“De aankoop past in de strategie van het ADHCPF om te investeren in inclusieve wijken waar mensen met en zonder zorgvraag samen wonen en werken”, zegt fondsmanager Daan Tettero. “Daarnaast dragen we met deze ontwikkeling bij aan de verdere vernieuwing van de wijk Malburgen.”

Bron (tekst & afbeelding): PropertyNL, Syntrus

Achmea koopt 44 zorgwoningen in Arnhem-Zuid
Jacco Vogelaar MRICS
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

DNV sluit nieuwe huurovereenkomst op Arnhems Buiten

ARNHEM - DNV heeft haar huurcontract aan de Utrechtseweg 310-B50 in Arnhem langdurig verlengd. Van de bijna 10.000 m² die DNV huurt leveren zij 6.000 m² in maar verlengen zij...
Arnhem koopt ca. 38.000 m² grond voor gebiedsontwikkeling

Arnhem koopt ca. 38.000 m² grond voor gebiedsontwikkeling

ARNHEM - De gemeente Arnhem koopt de vrijkomende gronden en gebouwen van revalidatie-instelling Klimmendaal. De aangeschafte grond heeft een oppervlakte van circa 38.000 m². De aankoop...
Bekijk overzicht