Ruimere hypotheek voor tweeverdieners in 2018

Met ingang van 1 januari 2018 wordt het maximale bedrag dat tweeverdieners aan hypotheek kunnen krijgen verder verhoogd. Het tweede inkomen telt nu nog voor 60% mee en dat wordt 70%. Geleidelijk aan zal het tweede inkomen voor 100% gaan meetellen. Hierdoor wordt voorkomen dat de verschillen tussen een- en tweeverdieners te sterk oplopen.

De leennormen worden jaarlijks op basis van een advies van het Nibud vastgelegd in de regeling hypothecair krediet. Deze regeling legt vast wat consumenten op verantwoorde wijze maximaal kunnen lenen voor de koop van een woning.

Voor de andere inkomenscategorieën blijft meestal dezelfde leencapaciteit gelden. Wel zullen mensen meer kunnen lenen als zij meer gaan verdienen.

De mogelijkheden om meer te lenen bij de aankoop van een zeer energiezuinige woning worden uitgebreid.

In het geval van kortlopende hypotheken die volledig worden afgelost, is niet langer de vaak hogere toetsrente het uitgangspunt, maar de contractrente uit de offerte. Senioren die met het oog op hun pensioen een deel van hun hypotheek versneld willen aflossen, krijgen hierdoor meer ruimte.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen 

Heimstaden kiest voor Dynamis! Dynamis partner BMV aan de slag in Arnhem, Elst & Wageningen

Wij zijn mega trots op de samenwerking die Dynamis is aangegaan met Heimstaden. In de komende periode zullen onze makelaars Heimstaden ondersteunen bij de verkoop van woningen aan...
Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve regelgeving huurwoningen 2024

Definitieve maximale huurindexatie 2024 Vervolg artikel d.d. 20 oktober 2023. Eerder schreven wij dat de te verwachten huurverhoging voor geliberaliseerde...
Bekijk overzicht