4 redenen waarom het goed is om uw huis te verduurzamen

4 redenen waarom het goed is om uw huis te verduurzamen

Steeds meer kopers letten op het energielabel en de duurzaamheid bij het kopen van een nieuwe woning. Uit onderzoek is gebleken dat duurzame huizen sneller en voor hogere bedragen verkocht worden. Ook voor huizenbezitters die hun woning niet te koop hebben staan, kan het verduurzamen van de woning een hoop voordelen opleveren. Benieuwd naar deze voordelen? U leest het hieronder.

  • Fijn voor de portemonnee

Door uw huis beter te isoleren, van het gas af te gaan of zonnepanelen te leggen, zorgt u voor een forse daling van uw maandelijkse energierekening. Er is echter nog een financieel voordeel.
Verschillende banken, zoals de ABN Amro de Rabobank en Nationale Nederlanden, stimuleren duurzaam wonen door rentekorting te verlenen op de hypotheek. Deze korting is te verkrijgen bij de aankoop van een nieuwe woning, maar kan ook verdiend worden bij bestaande hypotheken waarbij de hypotheek wordt overgesloten of bij een renteherziening. Sommige banken bieden daarnaast ook nog de mogelijkheid om de energiebesparende maatregelen mee te financieren tegen aantrekkelijke rente. Twee goede redenen om met uw financieel adviseur te overleggen.

  • Uw huis wordt meer waard

Door het verduurzamen van uw huis, krijgt het een beter energielabel. En dat is goed nieuws! Uit onderzoek van de Tilburg Universiteit blijkt namelijk dat huizen met energielabel A of B gemiddeld €6000,- meer opleveren. Daarnaast bleek uit het onderzoek ook dat huizen met een hoog energielabel veel sneller verkopen.

  • Meer comfort

Behalve financiële voordelen, is er ook nog een persoonlijke reden om uw huis te verduurzamen: eigen comfort. Niets fijner dan in de winter thuiskomen in een lekker warm huis zonder dat het een torenhoge energierekening kost. En met de steeds warmere Nederlandse zomers blijft het door de juiste isolatie ook zonder energieslurpende airco binnen lekker koel. Daarnaast dragen veel van de maatregelen om het verduurzamen van uw woning ook bij aan een gezonder leefklimaat in huis. Zo is er bijvoorbeeld minder kans op te hoge of lage luchtvochtigheid en bijbehorende problemen met schimmel, droge ogen, hoofdpijn of irritatie aan de luchtwegen. Is dat niet fijn?

  • Steentje bijdragen

We kunnen er niet meer omheen: we moeten allemaal ons steentje bijdragen aan een duurzame toekomst zodat volgende generaties ook nog fijn kunnen wonen en leven. Het Nederlandse streven is om al in 2030 50% minder CO2 uit te stoten. Daar kunt u al met een paar kleine veranderingen aan bijdragen. Klein beginnen, is groot winnen.

15 - 20% van al het energieverbruik in Nederland wordt gegenereerd in en door woningen. Door uw huis te verduurzamen, en daardoor bijvoorbeeld geen fossiele brandstoffen meer te verbruiken of beter geïsoleerd te zijn, levert u een belangrijk aandeel aan een duurzamere toekomst en verkleint u uw eigen milieuafdruk.

Meer informatie over welke goede voorbeelden er in Arnhem zijn op het gebied van energie besparen èn duurzaam energie onpwekken? Laat u inspireren op de website van ArnhemAAN door de vele voorbeelden, groot en klein, van wijkinitiatieven en van inwoners en bedrijven die de handschoen hebben opgepakt.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie