180 nieuwe woningen tussen Spijkerkwartier en Het Broek

De Thorbeckelocatie welke in 2021 door BMV Makelaars namens ROC RijnIJssel is verkocht komt tot ontwikkeling! Er worden 180 nieuwe woningen gerealiseerd. Een belangrijk onderdeel van dit project is een groene doorgang die de twee buurten beter met elkaar verbindt en het groengehalte in het gebied aanzienlijk zal verhogen, van 7% naar 24%. Dit is een belangrijke stap, aangezien Arnhem tot 2040 nog 16.000 nieuwe woningen nodig heeft om aan de woningbehoefte te voldoen.

Cathelijne Bouwkamp, wethouder van Stedelijke Ontwikkeling en Klimaatadaptatie, benadrukt het belang van deze ontwikkeling. Volgens haar is het cruciaal dat Arnhem doorgaat met het bouwen van woningen om aan de groeiende vraag te voldoen. Ze streeft ernaar om niet alleen nieuwe woningen te bouwen, maar ook om de stad en de buurten te verfraaien met meer groen en betere verbindingen. Dit draagt bij aan een mooiere en leefbaardere omgeving.

De sloop van het oude ROC-gebouw betekent ook het einde van het verval van de school, die de leefbaarheid van de buurt negatief beïnvloedde. De nieuwe ontwikkeling focust op het bouwen van goede, betaalbare woningen in een groene omgeving.

De planning is dat de bouw van de eerste woningen in de eerste helft van 2025 zal starten.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

Bouwinvest verwerft supermarkt van 1.700 m² in Renkum

RENKUM - Het Bouwinvest Retail Fund heeft een supermarkt in Renkum (Gelderland) gekocht van Strada Vastgoed Renkum. De supermarkt van ca.1.700 m² is langjarig verhuurd...
Postkantoor station Arnhem verbouwd en uitgebreid tot rijkskantoor

Postkantoor station Arnhem verbouwd en uitgebreid tot rijkskantoor

Een voormalig postkantoor naast het station van Arnhem wordt verbouwd tot rijkskantoor. Het pand gaat onderdak bieden aan de Belastingdienst, het Rijksvastgoedbedrijf en de Dienst Uitvoering...
Bekijk overzicht