Het Zijdekwartier , 6824, Arnhem

  • Geen bouwnummer beschikbaar
Vragen over dit project?
Maak een afspraak via onze online tool.

Omschrijving

LET OP! Dit project bevindt zich in het stadium van voorbereiding en betekent dat wij u nog geen informatie kunnen geven over een datum start verkoop, welke producten gaan wij verkopen, verkoopprijzen, verkooptekeningen etcetera. Met de opening van Enka in 1913...

Toon meer

Kenmerken

LET OP! Dit project bevindt zich in het stadium van voorbereiding en betekent dat wij u nog geen informatie kunnen geven over een datum start verkoop, welke producten gaan wij verkopen, verkoopprijzen, verkooptekeningen etcetera.

Met de opening van Enka in 1913 bracht Jacques Hertogs de moderne industriële wereld naar Arnhem. De modernste en mooiste kunstzijdes werden hier vervaardigd. Met de naam Het Zijdekwartier wordt het verleden dan ook geëerd. Het Zijdekwartier kent een rijke historie en heeft nog steeds een industrieel karakter. Dit karakter is de grondlegger voor het ontwerp van de eerste stedenbouwkundige schetsen.

De ontwikkeling van Het Zijdekwartier is daarmee gestart, maar voordat er gebouwd kan worden moet er nog veel werk worden verricht. Onderstaand schema laat in hoofdlijnen zien welke stappen moeten worden doorlopen voordat de bouw kan starten.

Gebiedsvisie vastgesteld
In oktober 2020 is de gebiedsvisie voor het voormalig Akzo-terrein vastgesteld door de gemeenteraad Arnhem.

Eerste opzet schetsontwerp
In 2020 is een eerste stedenbouwkundig schetsontwerp gemaakt voor Het Zijdekwartier.

Omwonenden denken mee over stedenbouwkundige schets
Op 3 juli 2021 zijn de eerste schetsen aan omwonenden gepresenteerd en is om hun mening gevraagd. Er is veel input geleverd.

Stedenbouwkundigplan
Eind 2021, begin 2022 is naar verwachting het stedenbouwkundigplan van Het Zijdekwartier gereed.

Voorlopig ontwerp Inrichtingsplan
In het eerste half jaar van 2022 zal een voorlopig ontwerp van het inrichtingsplan van Het Zijdekwartier gereed zijn. In dit inrichtingsplan wordt de inrichting van de openbare ruimte vorm gegeven. Daarbij kun je denken aan beplanting, paden, speelplekken en dergelijke. Dit is een eerste ontwerp en hierna komt nog een definitief ontwerp.

Definitief ontwerp
Om uiteindelijk het bestemmingsplan te wijzigen of de omgevingsvergunning te verkrijgen, worden er schetsen gemaakt van de gebouwen door architecten. Deze schetsen krijgen meer vorm, van een voorlopig ontwerp wordt dan uiteindelijk een definitief ontwerp gemaakt. Naar verwachting zal deze eind 2022 gereed zijn.

Grondwerkzaamheden
De aannemer start in 2022 met de voorbereidende grondwerkzaamheden.

Verkoop
Naar verwachting start de verkoop van de woningen in Het Zijdekwartier in het eerste kwartaal van 2023. Aanmelden als belangstellende voor deze woningen kan vanaf de zomer 2022.

Start bouw
Als alles rondom de start verkoop volgens plan verloopt, dan zou de aannemer in het derde kwartaal van 2023 kunnen starten met het bouwen van de woningen van Het Zijdekwartier.

Toon meer

Algemeen

Vraagprijs
Servicekosten BTW belast Nee
Status Beschikbaar

Bouw

Aantal eenheden 1

Locatie

Plaats Arnhem
Land NL

Website

Hier zult u wonen

Het Zijdekwartier, 6824, Arnhem

Schaduwwijzer

Vragen over dit project?
Maak een afspraak via onze online tool.

Eind 2020

Eerste opzet schetsontwerp

In 2020 is een eerste stedenbouwkundig schetsontwerp gemaakt voor Zijdekwartier.

 

Juli 2021

Omwonenden denken mee over stedenbouwkundige schets

Op 3 juli 2021 zijn de eerste schetsen aan omwonenden gepresenteerd en is om hun mening gevraagd. Er is veel input geleverd.

Eind 2021 / begin 2022

Stedenbouwkundigplan https://bmvmakelaars.nl/beheer/metas/delete/41109

Eind 2021, begin 2022 is naar verwachting het stedenbouwkundigplan van Zijdekwartier gereed.

 

Eerste half jaar 2022

Voorlopig ontwerp inrichtingsplan

In het eerste half jaar van 2022 zal een voorlopig ontwerp van het inrichtingsplan van Zijdekwartier gereed zijn. In dit inrichtingsplan wordt de inrichting van de openbare ruimte vorm gegeven. Daarbij kun je denken aan beplanting, paden, speelplekken en dergelijke. Dit is een eerste ontwerp en hierna komt nog een definitief ontwerp.

2022

Grondwerkzaamheden

De aannemer start in 2022 met de voorbereidende grondwerkzaamheden.

 

Q1 2023

Verkoop

Naar verwachting start de verkoop van de woningen in Zijdekwartier in het eerste kwartaal van 2023. Aanmelden als belangstellende voor deze woningen kan vanaf de zomer 2022.

 

Q3 2023

Start bouw

Als alles rondom de start verkoop volgens plan verloopt, dan zou de aannemer in het derde kwartaal van 2023 kunnen starten met het bouwen van de woningen van Zijdekwartier.