Woonzorgcomplex op voormalig ING-terrein in Arnhem

Geschreven door Jacco Vogelaar MRICS op 15 maart 2021

ARNHEM - Op het voormalige ING-terrein aan de Velperweg in Arnhem wordt een woonzorgcomplex gebouwd met circa 45 appartementen.

Projectontwikkelaar Gaudium Real Estate ontwikkelt het in de flank van High Park, het omvangrijke bouwproject waarbij het voormalige kantoor van ING wordt omgetoverd in een complex met circa vijfhonderd huurappartementen.

De woonzorgappartementen komen op de plek van de gesloopte westvleugel. De bouw begint naar verwachting in de tweede helft van dit jaar.

De ontwikkelaar uit Nijkerk is volgens een woordvoerder nog in gesprek met bedrijven die het complex kunnen exploiteren. Het is de verwachting dat het voornamelijk huurappartementen worden.

‘Onzichtbare’ zorg

De toekomstige bewoners moeten er hun eigen levensstijl met bijbehorend wooncomfort kunnen voortzetten en daarbij kunnen terugvallen op zorg die zoveel mogelijk onzichtbaar aanwezig is. Op de begane grond komen gemeenschappelijke woonruimten, die grenzen aan een besloten tuin. In de komende maanden zal het plan verder worden vormgegeven.

Het complex wordt opgenomen in het landschapspark dat Borghese Real Estate aanlegt. De onderneming uit Nijkerk kocht het ING-complex in 2016. In Gaudium werkt Borghese samen met de Javri Investment Group. Zorgvastgoed is de specialisatie van de onderneming. Het was al wel duidelijk dat op de beoogde plek iets voor senioren zou worden gebouwd.

Veel belangstelling

Voor het wonen op de plek waar vroeger post- en girocheques werden verwerkt door de duizenden uit Arnhem en omgeving die er een baan vonden, bestaat veel belangstelling. De eerste van de reeks appartementen die na de grondige metamorfose in de voormalige kantoorkolos zijn gecreëerd, worden in het eerste kwartaal van dit jaar opgeleverd. Twee maanden geleden kwamen de eerste huurappartementen op de markt.

Bron: De Gelderlander

Woonzorgcomplex op voormalig ING-terrein in Arnhem
Jacco Vogelaar MRICS
Neem contact op met Jacco

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Waarom kiezen voor een NVM-makelaar?

Het zoeken naar uw perfecte woning kan een hele klus zijn. Om dit proces goed te laten verlopen is het belangrijk dat er een goede begeleiding bij komt kijken. Voor deze begeleiding bent u bij...
Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

Stationslocatie getransformeerd naar hypermodern kantoorgebouw

ARNHEM - De Utrechtsestraat 40 in Arnhem direct nabij het Centraal Station, zal worden getransformeerd naar een hypermodern kantoorgebouw. Voorheen is het gebouw in gebruik geweest bij het ROC...
Bekijk overzicht