Woningzoekers hebben weinig te kiezen in Arnhem

Woningzoekers hebben weinig te kiezen in Arnhem

Geschreven door Maarten Muller op 24 oktober 2018

Als gevolg van het snel afnemende aanbod neemt de schaarste toe op de woningmarkt van Arnhem. In de afgelopen twee jaar is het aantal woningen dat te koop staat met maar liefst twee derde afgenomen. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q3 2018 van Strijbosch Thunnissen Makelaars Arnhem (partner in Dynamis).

Meer Amsterdamse en Utrechtse woningzoekers weten Arnhem te vinden
De reeds hoge vraag naar woonruimte in Arnhem neemt verder toe door een grotere aantrekkingskracht op zoekers van buiten de gemeente. Het aandeel woningkopers dat afkomstig is uit Arnhem is in de afgelopen jaren namelijk afgenomen. Opvallend is dat het aantal kopers uit Amsterdam en Utrecht is verdubbeld ten opzichte van drie jaar geleden. In 2018 is een op de twintig verkochte woningen naar een huishouden uit een van deze twee steden gegaan.

In Schuytgraaf vindt de meeste dynamiek plaats
Van de Arnhemse wijken is het hoogste aantal verkopen geregistreerd in Schuytgraaf. Met 84 transacties zijn hier evenveel woningen verkocht als in Rijkerswoerd en Vredenburg/Kronenburg samen, de wijken op plek twee en drie in de ranglijst.

Woningkopers betalen per vierkante meter woonruimte € 400 meer dan in 2008
In het afgelopen kwartaal komt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter uit op € 2.250 en komt zo uit op het hoogste prijsniveau sinds de start van deze meting in 2008. In dit jaar voor aanvang van de crisis bedroeg de hoogste gemiddelde meterprijs nog € 1.850. Het is door het tekort aan aanbod de verwachting dat dit prijsniveau nog verder toe zal gaan nemen,

Download de rapportage

Meer weten over dit onderwerp?

Terug naar overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie