Velperpoort rijp voor facelift

ARNHEM - Het stationsgebied rondom Velperpoort moet fraaier worden. De gemeente Arnhem werkt aan plannen daarvoor, zegt de Arnhemse wethouder Michiel van Wessem. De omgeving van het NS-station oogt rommelig en sociaal onveilig. Treinreizigers beoordelen Velperpoort als het minst prettige station van Oost-Nederland.

De gemeente gaat binnenkort een eerste visie bespreken met ProRail en de NS.

"Alle partijen zijn ervan doordrongen dat het gebied aantrekkelijker moet worden", zegt Van Wessem. Een opgeknapt Velperpoort-gebied kan volgens hem een tweede toegang worden tot het Modekwartier in Klarendal. Nu ligt de wijk volledig verscholen achter de spoordijk. Bezoekers van buiten Arnhem weten vaak niet dat het vanaf Velperpoort naar de modewinkels slechts een paar minuten lopen is. Zij stappen op Arnhem Centraal uit.

De ambitie moet over een paar jaar uitmonden in een concreet plan. Op de lange termijn kan dat betekenen dat het tankstation en de parkeergarage aan de Van Muijlwijkstraat moeten wijken. In een rapport over de toekomst van Klarendal wordt aangeraden vooral de oversteek richting de Steenstraat te verbeteren. Nu domineren trolleybus en auto het straatbeeld volledig en moeten fietsers en voetgangers zich maar zien te redden, aldus het rapport.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht

Strijbosch Thunnissen Arnhem opent medio mei haar tweede vestiging in Arnhem-Zuid

Het is inmiddels aftellen geblazen. De bouw van de tweede vestiging van Strijbosch Thunnissen Arnhem is in volle gang. Kort na de officiële opening van Winkelcentrum Schuytgraaf, opent ook...

Bleijenberg nieuwbouw makelaars verder onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars

Per 1 mei 2017 zal Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars haar nieuwbouwactiviteiten uitbreiden door de versterking met Bleijenberg nieuwbouw makelaars. Door deze...
Bekijk overzicht