Sla nu nog uw slag op hypotheekgebied!

Sla nu nog uw slag op hypotheekgebied!

Zoals u wellicht al heeft meegekregen, zijn er op het gebied van hypotheken de nodige veranderingen gaande. Onze financieel planner zet voor u de belangrijkste punten op een rij:

“Medio mei is in de Kamer goedkeuring gegeven aan de nieuwste plannen van onze minister van Financiën, minister De Jager. Deze plannen zullen naar verwachting inhouden dat hypotheekleningen nog maar voor maximaal 50% aflossingsvrij mogen zijn. Voor de andere 50% van de lening dient de klant verplicht vermogen op te bouwen, dan wel maandelijks af te lossen. Op dit moment kijken banken nog primair naar de waarde van de woning en komt het dus nog steeds veel voor dat klanten volledig aflossingsvrij lenen.Daarnaast is de minister van mening dat de financiering van een woning niet hoger mag zijn dan 110% van de waarde van de woning.

Een hypotheeklening aanvragen voor een grote verbouwing wordt eveneens een stuk lastiger vanaf 1 augustus 2011. Voor bestaande leningen zal er volgens onze berichten niets veranderen, echter wanneer u uw bestaande hypotheeklening wilt aanpassen of u heeft een nieuwe financiering nodig voor bijvoorbeeld de aankoop van een woning, dan zal de bank gebruik moeten maken van de nieuwe en dus de strengere regels. In praktijk betekent dit zeer waarschijnlijk dat een hypotheekofferte die is aangevraagd na 1 augustus 2011 hogere maandlasten kent dan een offerte welke voor die datum is aangevraagd. Mocht u als klant bezig zijn met een financiering, dan is ons advies om nog vóór 1 augustus 2011 de hypotheekaanvraag gedaan te hebben.”

Wilt u weten welke gevolgen deze veranderingen voor u hebben? Laat dan onze financieel planner uw financiële situatie in kaart brengen en bel voor een vrijblijvend adviesgesprek naar 026-355 21 00 of mail naar woningmakelaars@s-t.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie