Ruim baan voor Musis nieuwe stijl

Ruim baan voor Musis nieuwe stijl

De weg is vrijgemaakt voor een nieuwe grote concertzaal voor het Gelders Orkest en anderen.

ARNHEM - De gemeenteraad van Arnhem heeft groen licht gegeven voor de sloop van de achterbouw van Musis Sacrum. Daarmee is de weg vrijgemaakt voor de bouw van een nieuwe grote concertzaal voor het Gelders Orkest en anderen.

De zaal heeft een capaciteit van 1.000 zitplaatsen voor een klassiek concert of het dubbele aantal voor toeschouwers bij een popconcert. In combinatie met renovatie van Musis gaat alles zeker ruim 20 miljoen euro kosten.

De voorbereidingen voor de sloop van het oude zalencentrum beginnen maandag 1 juli. De nieuwe zaal van Musis moet in het volgende culturele seizoen 2016-2017 klaar zijn. In dat seizoen wordt het ook het oude Musis Sacrum gerenoveerd. Grand Café Mahler is gedurende de gehele bouwperiode open.

De gemeenteraad lag een paar weken lang met wethouder Cultuur Gerrie Elfrink overhoop over de financiering van Musis en Stadstheater na de verzelfstandiging van beide instellingen met ingang van volgend jaar. Verschillende partijen vinden de garanties dat het goed komt boterzacht. De discussie wordt later voortgezet.

bron: de Gelderlander

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie