Prijskloof tussen Arnhem en Nijmegen wordt kleiner

Geschreven door Maarten Muller RM RT MRICS op 23 januari 2019

: Prijskloof tussen Arnhem en Nijmegen wordt kleiner

Op de woningmarkt in de gemeente Arnhem worden in het vierde kwartaal weer minder woningen aangeboden, deze aanboddaling belemmert de dynamiek op de woningmarkt. De ontstane schaarste veroorzaakt een aanzienlijke prijsstijging in Arnhem, waardoor het prijsverschil met Nijmegen kleiner is geworden. Dit blijkt uit de vandaag verschenen kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2018 van Strijbosch Thunnissen Makelaars Arnhem (partner in Dynamis).

Minder Arnhemse woningen verkocht in 2018

Door het gebrek aan geschikt woningaanbod heeft er in het afgelopen jaar een verkoopdaling plaatsgevonden. In 2018 zijn er vergeleken met het jaar ervoor ruim 100 woningen minder verkocht. Deze trend zet zich aan het einde van het jaar door, in het vierde kwartaal van 2018 werd het dieptepunt van de verkopen bereikt.

Krapte houdt aan op de woningmarkt

De beperkte beschikbaarheid van woningen belemmert de keuzevrijheid van woningzoekers. Woningverkopers profiteren van de krappe verhouding op de woningmarkt. Met name de vraag naar tussenwoningen overtreft het beschikbare aanbod sterk.

Arnhemse woningprijzen stijgen naar Nijmeegse niveaus

Door de krappe verhoudingen op de Arnhemse woningmarkt is een opwaartse trend zichtbaar in de prijzen. Vergeleken met het landelijk gemiddelde is in Arnhem gedurende 2018 zelfs een bovengemiddelde prijsstijging gerealiseerd. Als gevolg van deze groei nemen de prijsverschillen tussen Arnhem en Nijmegen af, ondanks het kleinere verschil blijven Nijmeegse huishoudens de woningmarkt van Arnhem in toenemende mate vinden.

Bekijk hier alle regio rapportages Sprekende Cijfers Woningmarkten Q4 2018

Prijskloof tussen Arnhem en Nijmegen wordt kleiner
Maarten Muller RM RT MRICS
Neem contact op met Maarten

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Woningmarktcijfers Q1 2022: wat is er veranderd op de woningmarkt?

Woningmarktcijfers Q1 2022: wat is er veranderd op de woningmarkt?

In Arnhem is al meer dan vijf jaar op rij sprake van een krappe woningmarkt. Het aantal verkopen bereikte het laagste punt voor een eerste kwartaal sinds 2016, de aanleiding voor deze...
Sprekende Cijfers Woningmarkt Arnhem Q4 2021

Sprekende Cijfers Woningmarkt Arnhem Q4 2021

ARNHEM - Recent geleden heeft BMV Makelaars, partner in Dynamis, de sprekende cijfers van de woningmarkt in Arnhem Q4 2021...
Bekijk overzicht