Oplevering Nieuwbouwplan Zwaluwpark in Arnhem-Noord gestart

Oplevering Nieuwbouwplan Zwaluwpark in Arnhem-Noord gestart

27 februari is gestart met de oplevering van de woningen van nieuwbouwplan Zwaluwpark in Arnhem-Noord door Proper-Stok Ontwikkelaars (onderdeel Heijmans Vastgoed). Ook zijn nagenoeg alle woningen verkocht. Zwaluwpark telt 104 woningen en appartementen in de wijk Klarendal en is in opdracht van de gemeente Arnhem na een gewonnen prijsvraag in 2006 door Proper-Stok ontwikkeld.

Binnen een afzienbare, vlekkeloze bouwperiode van anderhalf jaar staan er nu twee moderne gebouwen met 36 eengezinswoningen en 68 appartementen midden in het groen aan de rand van Park Klarendal. Zwaluwpark ligt in de nabijheid van het stadscentrum, dagelijkse voorzieningen, het Modekwartier met boetiekjes en restaurants en het treinstation Arnhem Velperpoort. Het ontwerp van Mecanoo Architecten is een moderne architectuur passend binnen een stedelijke maar vooral ook groene omgeving.

Wethouder wonen Gerrie Elfrink:
"Het is bijzonder dat het bouwproject Zwaluwpark zó goed loopt. In deze moeilijke tijd is Proper-Stok erin geslaagd om veruit de meeste van de 104 woningen te verkopen. We hebben een grote bijdrage geleverd aan de verkoopbaarheid door het toekennen van een koperssubsidie per woning. Subsidie helpt dus om de woningbouw op gang te houden. Ik feliciteer de bewoners met hun mooie nieuwe woonbuurt tussen Klarendal en Klarenbeek!"

Op dit moment is 80% van de appartementen en 95% van de woningen verkocht. Zwaluwpark is een van de weinige woningbouwplannen voor de kopersmarkt in Arnhem. Het plan sluit daarom aan bij de behoefte van starters een koopwoning aan te schaffen en kapitaalkrachtigen voor de stad Arnhem te behouden.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie