NWWI als eerste validatie-instituut ISO 9001 gecertificeerd

NWWI als eerste validatie-instituut ISO 9001 gecertificeerd

Het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI) valideert (controleert) taxatierapporten van aangesloten taxateurs en staat voor kwaliteit, transparantie en onafhankelijkheid. Het NWWI is door Det Norske Veritas (DNV) ISO-gecertificeerd. Daarmee voldoet het NWWI niet alleen aan de algemene ISO 9001 normen, maar ook aan het voor validatie-instituten verplichte addendum

Om ook in de toekomst een NHG erkenning te behouden is een ISO certificering verplicht voor validatie-instituten. Per 1 juli 2011 accepteert de NHG alleen nog taxatierapporten die gevalideerd zijn door een onafhankelijk, objectief en deskundig validatie-instituut. Behalve aan de algemene ISO 9001 normen moet een validatie-instituut hiervoor ook voldoen aan de specifieke normen uit het zogenaamde ‘Addendum'. Dit addendum met specifieke normen voor validatie-instituten is opgesteld door het Platform Normering Taxaties en Taxateurs.

Het NWWI, dat permanent streeft naar een verbetering van haar prestaties en een hoge kwaliteit wil leveren, heeft voor haar ISO Certificering gekozen voor de internationaal erkende certificerende instelling Det Norske Veritas. Deze heeft na een succesvolle audit nu vastgesteld dat het NWWI voldoet aan de ISO 9001 normen én aan het verplichte addendum. Het certificaat wordt binnenkort uitgereikt aan Paul Klijn, directeur NWWI. Het NWWI levert op dit moment het grootste aantal gevalideerde rapporten in de woningtaxatiemarkt. Paul Klijn: ‘Met de ISO-certificering op zak onderstrepen we dat we kwaliteit echt inhoud geven en als bedrijf ook continu bezig zijn hoe we onze prestaties kunnen verbeteren'.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie