KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling en BAM Woningbouw: krachtige samenwerking nieuwe woonwijk ‘Arnhem Centrum Oost’

De bouwproductie van Arnhem Centrum Oost komt eindelijk op gang. Na jarenlange intensieve voorbereidingen en in aansluiting op de restauratie van de voormalige PGEM-gebouwen aan de Van Oldenbarneveldtstraat, is de bouw van het eerste cluster nieuwe woningen van start gegaan. De realisatie van een groot aantal woningen, dicht tegen de binnenstad van Arnhem, is een positieve impuls voor de stad Arnhem en levert een bijdrage aan herstel van de bouwproductie in de regio.

Door de ambities, de complexiteit en de grote productieopgave van Arnhem Centrum Oost hebben KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling en BAM Woningbouw besloten intensief met elkaar samen te werken.

Stichting Volkshuisvesting Arnhem, de belangrijkste partner en grootste opdrachtgever voor de gebiedsontwikkeling, heeft met instemming gereageerd op de samenwerking van KuiperArnhem en BAM. In het gebied, dat wordt begrensd door de Van Oldenbarneveldtstraat en de Nieuwe Kade, zullen Stichting Volkshuisvesting, KuiperArnhem en BAM de komende tien jaar gezamenlijk actief zijn. In het gebied zal een aantrekkelijke binnenstedelijke woonwijk ontstaan.

KuiperArnhem is een middelgrote zelfstandige ontwikkelende bouwer, die meer dan 110 jaar bestaat en sterk is vertegenwoordigd in de regio. BAM Woningbouw is het grootste woningbouwbedrijf van Nederland en behoort tot de top van ondernemingen die zich richt op innovaties en productontwikkeling, met een sterke focus op duurzaamheid en energiebesparing. Door de samenwerking ontstaat een degelijke financiële combinatie. Met de gezamenlijke kennis en ervaring van de ondernemingen zullen aantrekkelijke woonproducten op de markt worden gebracht.

Arnhem Centrum Oost wordt een complete nieuwe woonlocatie in de gemeente Arnhem. Dicht bij het bruisende stadshart met haar grote aanbod aan winkels en het complete culturele aanbod op loopafstand bereikbaar, verrijzen meer dan 800 woningen en appartementen, waarvan een groot aantal uitzicht krijgt op de Rijn en haar wijde omgeving. Het plan kenmerkt zich door straten met stadswoningen, ruimte, groen en parkeervoorzieningen. Naast een compacte commerciële strip voor de eerste levensbehoeften, worden ook circa veertig zorgappartementen gebouwd.

Arnhem Centrum Oost wordt met een ruim aanbod aan betaalbare energiezuinige woningen, een voorbeeldproject voor milieu- en energiebewuste stadswijken. De woningen en appartementen worden zowel in de verhuur als in de verkoop in diverse prijsklassen gerealiseerd.

De grondsanering van het gebied zal in 2014 worden afgerond en met de complete vernieuwing van de Westervoortsedijk ontstaat een fraaie uitnodigende toegangsweg naar het centrum van de stad.

KuiperArnhem en BAM Woningbouw realiseren samen met Stichting Volkshuisvesting een ambitieus plan en slaan enthousiast de handen ineen om van de nieuwe woonwijk Arnhem Centrum Oost een succes te maken.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht

Strijbosch Thunnissen Arnhem opent medio mei haar tweede vestiging in Arnhem-Zuid

Het is inmiddels aftellen geblazen. De bouw van de tweede vestiging van Strijbosch Thunnissen Arnhem is in volle gang. Kort na de officiële opening van Winkelcentrum Schuytgraaf, opent ook...

Bleijenberg nieuwbouw makelaars verder onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars

Per 1 mei 2017 zal Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars haar nieuwbouwactiviteiten uitbreiden door de versterking met Bleijenberg nieuwbouw makelaars. Door deze...
Bekijk overzicht