Koopwoningmarkt in de lift

De woningmarkt laat nu al enige tijd krachtig herstel zien. Ook afgelopen jaar was een goed jaar voor de huizensector. Het aantal huizen dat in 2015 werd verkocht steeg met ruim 21 procent en daarnaast werd er gemiddeld 5 procent meer betaald voor huizen. De prijsstijging in regio Arnhem bedraagt zelfs gemiddeld 7,1 procent.

Strijbosch Thunnissen Makelaars gaat dieper op deze cijfers in: 'de gemiddelde looptijd in 2015 is zelfs met 20% gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar'.

Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker ligt de prijs van de gemiddelde verkochte woning nog 10 procent onder het niveau van voor de start van de crisis, maar inmiddels wel 10 procent hoger dan het dieptepunt.

Voor 2016 gaat de NVM voorlopig uit van 8 tot 10 procent meer transacties en een prijsstijging van 3 tot 4 procent. Factoren die ten grondslag liggen aan deze ontwikkelingen zijn de gunstige hypotheekrente (lagere woonlasten bij een koophuis) tegenover de stijgende lasten bij huurwoningen.

De verkooptijd van een huis is ook een stuk gedaald, namelijk met 17 procent. De gemiddelde verkooptijd van een huis is nu 102 dagen. Het verschil tussen type woningen is daarbij wel groot: vrijstaande woningen worden gemiddeld in 194 dagen verkocht, tussenwoningen gemiddeld in 68 dagen.

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Strijbosch Thunnissen Arnhem opent medio mei haar tweede vestiging in Arnhem-Zuid

Strijbosch Thunnissen Arnhem opent medio mei haar tweede vestiging in Arnhem-Zuid

Het is inmiddels aftellen geblazen. De bouw van de tweede vestiging van Strijbosch Thunnissen Arnhem is in volle gang. Kort na de officiële opening van Winkelcentrum Schuytgraaf, opent ook...
Bleijenberg nieuwbouw makelaars verder onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars

Bleijenberg nieuwbouw makelaars verder onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars

Per 1 mei 2017 zal Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars haar nieuwbouwactiviteiten uitbreiden door de versterking met Bleijenberg nieuwbouw makelaars. Door deze...
Bekijk overzicht