Journey offices 100% verhuurd

Geschreven door Dennis van Lier op 10 februari 2023

ARNHEM – “Voormalige V&D in Arnhem omgetoverd in ‘luxe hotel zonder bedden’” (De Gelderlander, 2021). Na een intensieve verhuurperiode van bijna 2 jaar, gestart midden in de Coronacrisis, is Journey Offices, gelegen aan het Velperplein volledig verhuurd.

“Een uniek project en een geweldig resultaat”, aldus mede-eigenaar Jeroen van Spaendonck. In nauwe samenwerking met het collegiale makelaarsteam, bestaande uit BMV Bedrijfsmakelaars en Cushman & Wakefield, zijn de eigenaren er vóór het einde van 2022 in geslaagd het meest prominente en één van de duurzaamste gebouwen van Arnhem en omstreken tot op de laatste vierkante meter te vullen. “Voor real estate experts Léon de Lobel en Jeroen van Spaendonck begon in de zomer van 2018 hún journey, met sparringsessies over een geschikte bestemming voor het toen nog leegstaande pand” (RAN Business, 2021). Het hergebruiken van een bestaand pand voldeed volledig aan de duurzaamheidsidealen van de eigenaren. Met ruim 10.000 m² kantoorruimte in hartje centrum Arnhem was de locatie van het ‘kantoor van de toekomst’ perfect te noemen. Met een hoop lef en durf zijn de initiatiefnemers aan de slag gegaan om een hoogwaardig kantoorpand te realiseren voor kantoorgebruikers variërend van klein tot groot. De ondernemers hebben ervoor gezorgd dat het gebouw niets aan duurzaamheidwensen over zou laten, zo is het pand gasloos, Label A en voldoet aan de Breeam Very Good standaard. Tevens beschikt het gebouw over diverse ontspanningsmogelijkheden zoals een eigen gym, een restaurant waar je een gezonde lunch kunt halen en een gameroom met o.a. een Max Verstappen racestoel, hiermee voldoet het pand aan alle vitaliteitseisen voor kantoorgebruikers van tegenwoordig.

Met de meest recente transacties verwelkomt Jouney Offices respectievelijk Mott MacDonald uit Arnhem en Traject Adviseurs uit Zevenaar. Beide partijen gaan zich vestigen in een zelfstandige kantoorruimte van het voormalige warenhuis. Mott MacDonald verruilt haar monumentale kantoorvilla aan de Amsterdamseweg voor ca. 590 m² kantoorruimte op de 2e verdieping. Traject Adviseurs heeft ca. 713 m² kantoorruimte gehuurd op de 1e verdieping. “Hiermee gaan we een duurzaam en getransformeerd pand betrekken waar we laten zien hoe circulariteit en losmaakbaarheid wordt toegepast in ons eigen interieur” aldus Traject Adviseurs eigenaar Edwin Wiegerinck. BMV Bedrijfsmakelaars, partner in Dynamis, heeft de eigenaren van Journey, collegiaal met Cushman, geadviseerd bij het tot stand komen van de transacties.

Journey offices 100% verhuurd
Dennis van Lier
Neem contact op met Dennis

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Schaarste stokt de verduurzaming

Schaarste stokt de verduurzaming

Recentelijk verscheen een interview in het nieuwe NVM Bedrijfsruimtemarkt rapport 2024 met collega’s Hanneke Schoeman en Romy Velthuizen. Uit dit interview blijkt dat in de regio Ede,...
Wetsvoorstel wijziging short stay

Wetsvoorstel wijziging short stay

Door Ewoud Pranger, Independent Tax Partners & Advisors Het kabinet heeft recentelijk een concept-wetsvoorstel gepubliceerd om btw-besparende praktijken bij...
Bekijk overzicht