Gezondheidscentrum bij Informatiecentrum Schuytgraaf

Het Gezondheidscentrum Schuytgraaf neemt zijn intrek in het gebouw waar het Informatiecentrum Schuytgraaf al is gevestigd, aan de Metamorfosenallee 101. In de week van 17 december beginnen de verbouwingswerkzaamheden. De huisartsen, apotheker, fysiotherapeut en andere zorgverleners openen hun nieuwe accommodatie in februari 2013. Het Informatiecentrum en makelaar Strijbosch Thunnissen blijven in het pand gehuisvest.

Gezondheidscentrum Zorgpunt Schuytgraaf is sinds zeven jaar gevestigd aan de Marasingel. De behuizing is te klein geworden. Zorgpunt valt sinds kort onder Arts en Zorg, een landelijke instelling die 40 gezondheidscentra beheert. Zorgverleners in verschillende disciplines werken hier samen om de patiënt beter van dienst te kunnen zijn. Arts en Zorg heeft met de gemeente Arnhem een contract gesloten voor het medegebruik van het gebouw van het Informatiecentrum Schuytgraaf. Hier zijn vroegere GEM-kantoorruimten vrijgekomen.

Door een herindeling en herinrichting van het gebouw is het mogelijk om er de spreek- en behandelkamers en andere ruimten voor de gezondheidsdiensten onder te brengen. In totaal zullen er rond de 25 zorgverleners en ondersteunend medewerkers komen te werken. Naast de huisartsenzorg, apotheek en fysiotherapie omvat het dienstenaanbod in het centrum ook de zorg van de logopedist, diëtist en psychosociale zorgverlener.

De centrale hal blijft in gebruik voor het Informatiecentrum Schuytgraaf. De makelaar krijgt een plaats voorin het gebouw, bij de entree. Informatiecentrum en makelaar houden de huidige openingsuren. De hal dienst tevens als wachtruimte voor de bezoekers van het gezondheidscentrum.

Mooie, bereikbare plek

Ton Knevel, regiomanager van Arts en Zorg: “Dit gebouw staat op een heel mooie plek in de wijk en is voor iedereen gemakkelijk bereikbaar. Doordat wij meer en goed ingerichte ruimte beschikbaar krijgen, kunnen wij beter voldoen aan de zorgvraag van de patiënt. Daardoor kunnen we ook weer groeien en nieuwe patienten aannemen. De intensieve samenwerking tussen de medewerkers van het gezondheidscentrum zal leiden tot betere service en kwaliteit voor de patiënt.”

Diensten onder één dak

Margreet van Gastel, projectwethouder Schuytgraaf: “Gezondheidscentrum, informatiecentrum en makelaar komen samen onder één dak: een versterking van het voorzieningenaanbod in Schuytgraaf.

Het is een echte aanwinst voor Schuytgraaf die helemaal in de lijn ligt van de nieuwe aanpak van de wijk.”

Interessant nieuws

Bekijk overzicht
Strijbosch Thunnissen Arnhem opent medio mei haar tweede vestiging in Arnhem-Zuid

Strijbosch Thunnissen Arnhem opent medio mei haar tweede vestiging in Arnhem-Zuid

Het is inmiddels aftellen geblazen. De bouw van de tweede vestiging van Strijbosch Thunnissen Arnhem is in volle gang. Kort na de officiële opening van Winkelcentrum Schuytgraaf, opent ook...
Bleijenberg nieuwbouw makelaars verder onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars

Bleijenberg nieuwbouw makelaars verder onder de vlag van Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars

Per 1 mei 2017 zal Strijbosch Thunnissen Nieuwbouwmakelaars haar nieuwbouwactiviteiten uitbreiden door de versterking met Bleijenberg nieuwbouw makelaars. Door deze...
Bekijk overzicht