Gemeente verkoopt panden via makelaar

Gemeente verkoopt panden via makelaar

De gemeente Arnhem heeft opdracht verstrekt voor de verkoop van ruim 20 gemeentelijke panden. Gekozen is voor Strijbosch Thunnissen Makelaars Arnhem als samenwerkingspartner voor de begeleiding van het verkoopproces. De eerste 5 panden zijn reeds op de markt gebracht en onder andere te vinden op de website www.arnhem.nl en www.gemeentepand.nl. Inmiddels is het eerste pand, gelegen aan de Spijkerstraat 134 verkocht. De komende tijd brengt de gemeente de overige objecten in fasen op de markt.

De panden zijn te koop omdat de oorspronkelijke gebruikers elders gehuisvest zijn. De gemeente wil graag dat de panden in gebruik blijven. Bovendien levert verkoop de gemeente geld op en drukken de beheerslasten van de panden dan niet langer op de gemeentelijke begroting. Wethouder Wonen en Vastgoed, Gerrie Elfrink: ”Fijn dat een professionele partij die goed is ingevoerd in de Arnhemse vastgoedmarkt, ons gaat begeleiden. We zijn daarnaast zelf ook actief bezig om geïnteresseerden te laten zien welke panden en kavels de gemeente te koop heeft. Ik wil bovendien inzetten op het creëren van een groter en gevarieerder aanbod van bouwkavels om op die manier zelfbouw te stimuleren.”

Etalage
De gemeente gaat binnenkort via www.arnhem.nl van start met een digitale etalage met daarin informatie over het complete gemeentelijke aanbod op het gebied van kavels – zowel voor particulieren als bedrijfsmatig – en huur- en kooppanden. Ook aan de mogelijkheden voor zelfbouw en kluswoningen besteedt de site aandacht. Naar verwachting gaat een speciale website voor panden en kavels half mei de lucht in. Daarnaast onderzoekt de gemeente momenteel ook de mogelijkheid om een fysieke plek in te richten waar gemeentelijke vastgoedadviseurs mensen en bedrijven die geïnteresseerd zijn in panden, kavels of kluswoningen die de gemeente in eigendom heeft, direct persoonlijk te woord kunnen staan.

Deze website maakt gebruik van cookies

Voor welke cookies geef je akkoord?

Meer informatie